De Renault Zoe is een elektrisch voertuig dat geproduceerd wordt door de Franse automaker Renault. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 2012, en heeft sindsdien verschillende facelifts en verbeteringen ondergaan. De nieuwste versie werd in 2019 onthuld op de Autosalon van Genève. Het is momenteel de best verkochte elektrische auto in Europa.

De Renault Zoe is een kleine hatchback die verkrijgbaar is in zowel tweewiel- als vierwielaangedreven configuraties. Hij heeft een bereik tot 315 km op één lading, wat meer dan genoeg is voor de gemiddelde bestuurder. Hij kan met een snellader in slechts 45 minuten van 0 tot 80% worden opgeladen. Aan een normale laadpaal kan de accu van leeg naar helemaal vol opgeladen worden in 3 uurtjes door het imposante laadvermogen van 22kW. Let er wel op dat de laadpaal dit vermogen kan leveren. Ook moet er een geschikte laadkabel type 2 geschikt voor 3 fase opladen tot 32 Ampère gebruikt worden. Gebruik daarvoor uiteraard de Renault Zoe thuislader. Deze kan tevens aan een normaal stopcontact opgeladen worden. 

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Renault Zoe is zijn betaalbaarheid. Hij begint bij zo’n € 30.000,- en is daarmee een van de meest betaalbare elektrische auto’s op de markt. Hij komt in sommige landen ook in aanmerking voor diverse overheidssubsidies en stimuleringsmaatregelen 

Een ander verkoopargument van de Renault Zoe is zijn milieuvriendelijkheid. Hij produceert geen uitstoot en heeft een zeer lage koolstofvoetafdruk. Hij is ook veel goedkoper dan een benzine- of dieselauto, omdat elektriciteit veel goedkoper is dan brandstof 

De Renault Zoe is een kleine hatchback die verkrijgbaar is in zowel tweewiel- als vierwielaandrijving. Hij heeft een bereik tot 250 mijl op één lading, wat meer dan genoeg is voor de gemiddelde bestuurder. Hij kan met een snellader in slechts 45 minuten van 0 tot 80% worden opgeladen. 

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Renault Zoe is zijn betaalbaarheid. Hij begint bij net geen € 20.000 en is daarmee een van de meest betaalbare elektrische auto’s op de markt. Hij komt in sommige landen ook in aanmerking voor diverse overheidssubsidies en stimuleringsmaatregelen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *