Groningen, hoofdstad van de gelijknamige provincie, is een van de leukste steden van ons land om een weekendje naar toe te gaan. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals de Martinitoren. Maar Groningen is ook een winkelstad bij uitstek en in de vele cafés en restaurants is het altijd hartstikke gezellig. Kortom, er gaat niets boven een gezellig weekendje Groningen.

Leuk om te doen in Groningen

Groningen heeft diverse bezienswaardigheden. Iedereen kent natuurlijk wel de Martinitoren en de Grote Markt. Daar bevindt zich ook het stadhuis. Het is een heerlijke stad die zich goed leent voor een stadswandeling. Bezoek tijdens de wandeling zeker de hofjes en de Prinsentuin. Hier kun je even uit de hectiek van de stad ontsnappen.  Waar je ook naar toe moet, zijn de Hoge der A en Lage der A. Langs de kades vind je veel mooie oude pakhuizen. In de haven liggen fraaie oude boten. Het herinnert aan vroegere tijden.

Groningen winkelstad

Wat niet iedereen weet is dat je in Groningen heel gezellig kunt winkelen. Naast het generieke aanbod van winkels vind je er ook leuke bijzondere boetiekjes waar je leuke en hippe kleding kunt scoren. Hartstikke leuk om lekker door de stad te slenteren naar leuke koopjes.

Als je dan toch een weekendje in Groningen bent, moet je ook eens op bezoek gaan bij de Kapper. Groningen heeft heel veel en diverse kapperszaken en barbershops. Dus niet alleen de dames maar ook de heren kunnen hier goed terecht. Wat is er nu fijner om tijdens je weekendje uit ook een nieuw fris kapsel te krijgen.

High Wine

In Groningen is het ook op culinair vlak een en al genieten. Wat dacht je van een High wine. Groningen telt verschillende leuke restaurantjes waar je dit kunt doen. Een high wine is in feite de hartige variant van de bekende high tea. Bij een high tea krijg je thee en met diverse hartige en zoete lekkernijen geserveerd. Kies je voor een high wine, dan krijg je diverse soorten, wijn. Hierbij serveren ze diverse heerlijke borrelhapjes. Hierbij kun je denken aan Franse kaasjes, olijven en meer van dit soort kleine gerechtjes. Veelal kun je uit diverse arrangementen kiezen.

Genieten

Een gezellig weekendje Groningen is zoals je kunt zien veelzijdig en bovenal genieten. Heb jij al een weekendje geboekt?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *