Het algoritme is een term die in de huidige maatschappij steeds vaker wordt gebruikt. Je hoort over het algoritme op het journaal en je ziet het woord online voorbij komen. Maar wat is het toch precies? Het algoritme is reeks van stappen die je zet om een bepaald doel te kunnen bereiken. Een algoritme is dus geen berg aan data. Vaak wordt een algoritme wel in combinatie met technologie gebruikt. Een algoritme bepaalt ook wat jij bijvoorbeeld krijgt te zien op je timeline. Maar ook Google maakt hier gebruik van. Google en algoritmes, dat is iets waar mensen in de marketing veel mee bezig zijn. Iedereen wil zo hoog mogelijk in Google komen. Je raadt het al: dat werkt met algoritmes. Hoe werkt het algoritme van Google dan precies? 

Algoritme van Google

In Google is het algoritme een reeks van stappen die aan zoekmachinespinnen worden gegeven. Deze zogenaamde spinnen zijn geautomatiseerde softwareprogramma’s die constant op zoek zijn naar nieuwe websites of webpagina’s. Ook zijn ze op zoek naar veranderingen die worden aangebracht op webpagina’s of websites. De spinnen controleren de inhoud en bepalen op basis daarvan waar de websites moeten worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. Heb je iets geschreven over de vijf leukste dingen om te doen in Utrecht? Dan verschijnt wanneer iemand in Google intypt leukste dingen om te doen in Utrecht deze pagina. 

Hoe werkt het precies?

Hoe Google precies omgaat met algoritmes weet niemand. Wel is het zo dat Google heel goed werkt op SEO. SEO is zoekmachineoptimalisatie. Hierbij worden de teksten zo ingestoken dat ze nog beter vindbaar zijn. Een SEO specialist in Limburg weet hier bijvoorbeeld heel veel van. Zo is het bekend dat de snelheid van een webpagina meehelpt aan de resultaten in Google. Hoe sneller de pagina, hoe hoger deze in Google komt. Ook hebben keywords invloed hierop. Dit zijn zoekwoorden die worden ingevoerd in Google en aan de webpagina worden gehangen door een SEO specialist in Limburg. Worden de zoekwoorden ingetypt dan komt de website die deze zoekwoorden ook heeft sneller hoog te staan in Google. Let verder ook op linkbuilding en werk met links. De spinnen van Google zijn hier ook gevoelig voor. 

Advies

Net zag je al een paar manieren hoe je hoger in Google kan komen door het Google algoritme. Toch zijn er nog veel meer manieren die hiervoor zorgen. Een SEO specialist in Limburg weet alles hiervan en voorziet je graag van advies dat in je voordeel werkt. Samen ga je kijken wat voor jouw site of webpagina het beste is. Er wordt dan een online strategie opgesteld met vaak als doel het vergroten van je vindbaarheid online door hoger in Google te komen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *