Heb je zelf een website die niet vindbaar is in Google? Dan vraag je je vast af hoe dat komt. Je wil alsnog vindbaar worden in Google. Dat is nog niet zo gemakkelijk als je zelf helemaal niks weet van hoe Google werkt. Google werkt op basis van algoritmes die constant zoeken naar nieuwe websites. Dat doet Google aan de hand van geautomatiseerde softwareprogramma’s. Deze programma’s controleren de inhoud en op basis daarvan wordt er gekeken hoe hoog je in Google komt te staan. Je dient hier dus rekening mee te houden op je website. Je dacht dat je dat voor een stukje wel gedaan had, maar het blijkt toch iedere keer weer van niet. Hoe komt dat?
Zoektermen
Als eerste heb je waarschijnlijk niet je zoektermen goed gezet in je website. Zoektermen zijn heel belangrijk en zorgen voor vindbaarheid. Als je niet vindbaar bent dan gebruik je of geen zoektermen of je gebruikt de verkeerde zoektermen. Je kan je zoektermen aanpassen in de hoop dat je gevonden wordt. Toch is dat nog niet zo eenvoudig, want je moet specifieke zoektermen hebben. Is je dat zelf allemaal te ingewikkeld? Dan kan je gaan werken met SEO. Dit is zoekmachineoptimalisatie, waarbij in dit geval de juiste zoekwoorden ingezet worden om je website vindbaar te maken in Google. Je kan hiervoor een SEO specialist inhuren die hier alles van weet. Hij of zij kan je dan helpen. Zo scoort je SEO in Groningen of ergens anders in het land goed.
Techniek
Het kan ook zijn dat de techniek van je website niet goed is. Het gaat hier niet alleen om de techniek achter de website zelf, maar het gaat hier ook om andere technische factoren zoals bijvoorbeeld je hosting. Het is belangrijk dat je website snel laadt. Hoe sneller je website geladen is, hoe hoger deze in Google komt. Ook dit heeft te maken met SEO. Om je SEO in Groningen of ergens anders in het land goed te krijgen kan je ook hier een SEO specialist naar laten kijken.
URL
Het kan ook komen door je URL. Is je URL niet door Google geïndexeerd? Dan ben je in feite al meteen niet vindbaar. Goed om te weten is dat Google niet alle webpagina’s opneemt in de index. Er bestaan zoveel websites dat Google deze onmogelijk allemaal kan opslaan. Google kijkt alleen naar de nuttige websites. Zorgt er zelf voor dat je URL wordt geïndexeerd. Dat kan je doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van search operators of je kan Google Search Console gebruiken.