Bijna iedereen draagt sieraden. De ene misschien wat meer dan de andere, maar sieraden worden over het algemeen wel door iedereen gedragen. De ene persoon zal misschien een subtiel ringetje dragen, terwijl de andere ringen, kettingen en oorbellen tegelijk draagt. Toch is het belangrijk om te bepalen wat nou eigenlijk bij je past. Ben je meer een persoon voor gouden sieraden? Of toch zilver? In deze blog leggen we het uit.

De ondertoon bepaalt wat bij jou past

Het gaat er in de eerste instantie om welke ondertoon je hebt. Jouw ondertoon bepaalt namelijk wat het beste bij jou past. Weet je niet wat jouw ondertoon precies is? Kijk dan eens naar de aderen op je pols, zijn ze blauw/paars? Dan heb je een koele ondertoon. Als je aders meer richting een groene kleur gaan heb je een warme ondertoon. Wanneer het niet zo goed te zien is of het is een mix tussen deze kleuren, dan heb je een neutrale ondertoon. 

Bij een koele ondertoon past het beste zilveren en lichte sieraden. Bij een warme vanzelfsprekend gouden sieraden. Of je het nou hebt over gouden oorbellen, een gouden ketting of een armband, de kleur goud past het beste bij mensen met een warme ondertoon.

Belangrijk: jouw smaak

Natuurlijk is het wel belangrijk om rekening te houden met jouw smaak. Heb jij een warme ondertoon, maar vind je zilveren sieraden veel mooier? Dan zouden wij adviseren om toch gewoon zilveren sieraden te kopen. Het gaat er vooral om wat jij mooi vindt en waar jij je fijn bij voelt. 

Meer dan sieraden

Naast sieraden zoals oorbellen, kettingen en armbanden, is een horloge natuurlijk ook een hele mooie accessoire. Combineer je horloge dat ook met je sieraden. Horloges zijn er in verschillende merken, denk bijvoorbeeld eens aan een Citizen horloge of een Cluse horloge. Zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan, want er zijn erg veel horlogemerken. 

Bepaal welk merk het beste bij jouw smaak en stijl past en kies daar een mooie horloge uit. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *