Als je een hond hebt, is het belangrijk om regelmatig in de oren van je huisdier te kijken of deze nog mooi schoon zijn. Er kan zich in de oren namelijk niet alleen vuil ophopen maar ook oorsmeer of zelfs oormijt. Het is belangrijk dit zoveel mogelijk te voorkomen en de oren goed schoon te houden voordat dit tot ergere problemen kan leiden. 

Reinig de oren van je hond met een speciale oorreiniger

Om de oren van je hond goed schoon te maken, kun je het beste een speciale oorreiniger hond gebruiken. Deze is speciaal voor honden ontwikkeld en kun je veilig gebruiken. Weet je niet zo goed welke reiniger te kiezen? Laat je dan altijd eerst adviseren bij de dierenarts, in de trimsalon of in een dierenspeciaalzaak. Je kunt ook zelf online kijken wat voor soorten oorreiniger er te koop zijn en zo een goede keuze maken. 

Hoe kies je de beste oorreiniger? 

Het is belangrijk om bij je keuze voor een oorreiniger rekening te houden met de volgende zaken:

  • Kies een middel waaraan geen chemische en mogelijk schadelijke hulpstoffen zijn toegevoegd. Deze doen vaak meer kwaad dan goed. 
  • Kies een middel op basis van biologische ingrediënten zodat het veilig en pijnloos gebruikt kan worden bij je hond. 
  • Druppel de aanbevolen hoeveelheid reiniger in de oren, masseer deze in en veeg eventuele restjes weg met een wattenschijfje. Zorg dat er geen pluisjes of oorreiniger achterblijven, want deze kunnen voor irritatie in de oren zorgen. 

Was de vacht van je hond met een milde shampoo voor honden

Je kunt er daarnaast voor kiezen je hond regelmatig te wassen met een speciale hondenshampoo. Je reinigt dan de vacht van het dier en zorgt er ook meteen voor dat deze weer lekker fris ruikt. Kies altijd een hondenshampoo die mild is, een lage zuurgraad heeft en op basis van natuurlijke ingrediënten werkt. Zo weet je zeker dat deze veilig in het gebruik is en kun je er tevens de oren en snuit van je huisdier mee reinigen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *