Zowel voor particuliere als voor zakelijke voertuigen geldt in de praktijk dat er een wettelijke verplichting geldt voor het afsluiten van minstens de WA-verzekering. Wanneer je net als onderneming een zakelijk voertuig hebt aangekocht zal je er in de praktijk voor willen kiezen om een zogenaamde bedrijfsautoverzekering af te sluiten. De kans is zeer groot dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat dit de eerste keer is dat je dit moet doen waardoor je eigenlijk niet precies weet waar allemaal de nodige aandacht aan te moeten besteden. Wil jij ook graag ontdekken hoe je voordelig een verzekering voor je bedrijfsauto kan afsluiten? Lees dan zeker verder! 

Welke rol spelen de specificaties van de bedrijfsauto? 

Om te beginnen zal je tot de vaststelling komen dat de specificaties van je bedrijfsauto uiteraard een niet onbelangrijke impact zullen hebben op de kosten van de bedrijfsautoverzekering. Dat vinden veel mensen vreemd, maar dat is het eigenlijk niet. Om te beginnen wordt er door de verzekeraar altijd gekeken naar het vermogen van het voertuig. In de regel is het zo dat, hoe hoger dat vermogen is gelegen, des te hoger ook de verzekeringspremie in de basis zal komen te liggen. Dit gezegd hebbende is dit zeker niet het enige waar naar wordt gekeken. Betreft het bijvoorbeeld een cabrio? Dan kan ook dit aspect de kostprijs van de verzekering alvast (stevig) verhogen. 

Onder de specificaties van het bedrijfsvoertuig begrijpen we ook de kostprijs van de auto. Ook deze speelt dan ook in de praktijk zeker geen onbelangrijke rol. In het bijzonder bij de WA+ beperkt casco- en de WA+ volledige cascoverzekeringen is het namelijk zo dat de verzekeraar rekening dient te houden met de mogelijke kostprijs die hij moet betalen wanneer er sprake zou zijn van een aanzienlijke schade aan het eigen voertuig. Het is dan ook niet meer dan logisch dat bijvoorbeeld een hoge aankoopwaarde ook de premie van de bedrijfsautoverzekering aanzienlijk kan verhogen. 

Ook je persoonlijke schadeverleden is van belang 

Er bestaat in de praktijk best wel een beetje onduidelijkheid over de bedrijfsautoverzekering. Voor heel veel mensen geldt bijvoorbeeld dat ze het vermoeden hebben dat het persoonlijke schadeverleden bij het afsluiten van deze verzekering geen rol speelt. Dat is echter uiteraard wel degelijk het geval. Je moet er namelijk rekening mee houden dat er bij het afsluiten van een autoverzekering altijd zal worden gevraagd welke persoon de zogenaamde hoofdbestuurder is. Dit heeft als gevolg dat het persoonlijke schadeverleden van deze persoon wel degelijk een niet onaanzienlijke impact zal hebben op de te betalen verzekeringspremie. 

Bovenstaande is natuurlijk ontzettend belangrijk om te weten. Dit in eerste instantie natuurlijk omdat je als bedrijfsleider op die manier kan inschatten welk risico een bepaalde bestuurder vormt. Dat is echter zeker niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat het schadeverleden ook altijd een bepaalde impact zal hebben op de premie die moet worden betaald voor de verzekering in kwestie. Dat is dus ook bij een bedrijfsautoverzekering helaas niet anders. 

Het eigen risico, wat moet je daarmee aanvangen?

Zowel voor de persoonlijke als voor de zakelijke autoverzekering geldt dat er zomaar een eigen risico op van toepassing kan zijn. Sterker nog, in het merendeel van de gevallen is dat gewoon zo. Als potentiële verzekeringnemer heb je dan eigenlijk twee keuzes die je kan maken. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om dit eigen risico gewoon ongemoeid te laten. Doe je dat? Dan zal je er op kunnen rekenen dat het eigen risico voor jouw bedrijfsautoverzekering eigenlijk een beetje in het midden wordt gelaten. Je zal geen hoge kosten moeten betalen bij een schadegeval dat zich voordoet, maar daarnaast zal je ook niet kunnen rekenen op de laagste verzekeringspremie. Het is in de praktijk zeer belangrijk om voor jezelf de afweging te maken wat je het belangrijkst vindt. 

Interessante bespaartips voor de bedrijfsautoverzekering 

De belangrijkste reden waarom je een bezoek brengt aan deze pagina heeft ongetwijfeld te maken met het zoveel mogelijk proberen binnen de perken houden van de premie van je bedrijfsautoverzekering. De bovenstaande informatie zal daar ongetwijfeld al voor hebben gezorgd. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog een aantal andere interessante bespaartips zijn waar je de nodige aandacht aan kan schenken. Benieuwd welke? Dat ontdek je hieronder!

Vergelijken is altijd de boodschap

Wil je graag een bedrijfsautoverzekering kunnen afsluiten tegen de laagst mogelijke kosten? Dan is het altijd een absolute must om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bedrijfsautoverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden. Het uitvoeren van een dergelijke vergelijking zorgt er niet alleen voor dat je een goed beeld krijgt van de verschillende opties die beschikbaar zijn, daarnaast zal je er ook de voordeligste optie veel eenvoudiger tussenuit kunnen halen. Op deze manier sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap. 

Het schrappen van overbodige dekkingen, zeker een must 

Het is bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering ten allen tijd een aanrader om nadrukkelijk de aanwezige dekkingen onder de loep te nemen. Het gebeurt niet zelden dat er sprake is van verschillende dekkingen die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Het schrappen van dergelijke dekkingen zou er zomaar voor kunnen zorgen dat je verzekeringspremie danig kan worden gedrukt. Let wel, het spreekt voor zich dat je hiermee geen overbodige risico’s zal willen nemen. Zorg er dus absoluut zeker voor dat je geen dekkingen schrapt die je toch zomaar nodig zou kunnen hebben. 

Kan je de premie van je bedrijfsautoverzekering splitsen?

Last but not least wordt in de praktijk vaak de vraag gesteld of je als onderneming over de mogelijkheid beschikt om de premie van je bedrijfsautoverzekering te splitsen of niet. Dat is zeker mogelijk. Het is echter maar de vraag of dat altijd wel even interessant is. Natuurlijk zorgt het maken van deze keuze ervoor dat bijvoorbeeld de premie van de allriskverzekering een stukje betaalbaarder wordt, maar dat maakt ze niet goedkoper, integendeel. In het bijzonder voor bedrijfsautoverzekeringen geldt dat er door verzekeraars vaak een bepaalde toeslag wordt aangerekend voor het betalen in maandelijkse schijven. Dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat je bedrijfsautoverzekering een stuk duurder wordt en dat is uiteraard niet echt de bedoeling. Ga voor het verzekeren van voertuigen naar Alpina.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *