Het tropische eiland Bonaire is gelegen vlak voor de kust van Venezuela. Voor de hoofdstad van dit eiland geldt dat ze luistert naar de naam Kralendijk. Het betreft hier eigenlijk een soort van verbastering van het woord Kralendijk. Ze maakt samen met de andere eilanden Curaçao evenals Aruba deel uit van de zogenaamde ABC-eilandengroep. Elk jaar opnieuw zijn er heel wat reizigers vanuit alle uithoeken van de wereld (en dus zeker ook vanuit Europa) die ervoor kiezen om een vakantie naar dit eiland te ondernemen. Ben jij dat ook van plan? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de onderstaande informatie zeker interessant is om rekening mee te houden.

Ga op bezoek op Klein Bonaire 

Eén van de eerste plaatsen die je zeker moet bezoeken wanneer je op vakantie gaat naar Bonaire is het zogenaamde Klein Bonaire. Het betreft hier een onbewoond eiland dat zich bevindt op ongeveer 800 meter voor de kust van Kralendijk. Ze maakt deel uit van het zogenaamde Bonaire National Marine Park. Vanuit Kralendijk is het mogelijk om een boot te nemen die je in amper 10 minuten tijd naar dit onbewoonde eiland zal brengen. Je kan hier niet alleen prachtig snorkelen en duiken, daarnaast is het ook mogelijk om gewoon lekker op het strand te ontspannen. Let op, voor dit kleine eilandje geldt dat ze beschermd gebied is. Dit zorgt ervoor dat ze slechts gedeeltelijk toegankelijk is.

Washington Slagbaai Nationaal Park

Voor de overheid van Bonaire geldt uiteraard dat ze graag de bijzondere natuur van het eiland wenst te beschermen. Om dit voor mekaar te krijgen heeft ze ervoor gekozen om het Washington Slagbaai Nationaal Park op te richten. Het park is gelegen op het uiterste noordelijke punt van het eiland en is elke dag geopend van 08h00 tot 17h00. Je moet er wel rekening mee houden dat je éénmalig een toegang dient te betalen van op moment van schrijven 25 euro. We zeggen wel degelijk éénmalig omdat je vervolgens het hele jaar door gewoon gratis naar binnen kan. Uiteraard is het tijdens een vakantie een absolute aanrader om dit park te bezoeken. Zoveel is zeker. 

De Salinas van Bonaire, eigenlijk niet over het hoofd te zien!

Door de jaren heen is het toerisme voor Bonaire steeds belangrijker geworden. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze door de jaren heen reeds kennis hebben gemaakt met de prachtige omgeving en de vele ontspannende faciliteiten van Bonaire. Dit gezegd hebbende is het toerisme lang niet de enige belangrijke bron van inkomsten voor dit eiland. Daarnaast zijn er namelijk ook nog de zogenaamde Salinas die het ontdekken meer dan waard zijn op het eiland. 

In het noorden vinden we de zoutmeren terug terwijl in het zuiden de zoutpannen zijn gelegen. Na het toerisme is ook de zoutwinning een bijzonder belangrijke bron van inkomen voor het eiland. Elk jaar opnieuw wordt er hier dan ook maar liefst 700.000 ton aan zout gewonnen en geëxporteerd. De zogenaamde Salinas vormen een mooi en bovendien eigenlijk bijna surrealistisch beeld van in het Caraïbische landschap. Omwille van deze reden zijn ze ook bij toeristen zeer in trek.

Kijk hier voor meer informatie over de Nederlandse Antillen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *