Het renoveren van je huis kan een lastige taak zijn. Er zijn zoveel beslissingen te nemen, dat je weet niet waar je moet beginnen. Deze blog zal je een aantal tips krijgen over hoe je een goed plan kunt maken voor het renoveren van je huis.

Stap 1.

De eerste stap bij het renoveren van je huis is een goed inzicht te krijgen in het project. Dit betekent dat je moet overwegen wat je wilt en verwacht van je project. Je moet ook rekening houden met de verschillende basis aspecten die van invloed zullen zijn op je renovatie, zoals tijd, budget en materialen. 

Stap 2.

De volgende stap is om te beginnen met het werken aan een gedetailleerd plan welke je het beste op papier kunt uitwerken. Wie doet wat en wanneer? Wat kun je zelf en wat moet je uitbesteden. Zijn alle vergunningen geregeld en wat kunnen er voor tegenslagen optreden? Als je dit hebt besloten kun je meer in detail gaan per sub project. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het schilderwerk voor de lastige gedeelten wordt uitbesteed, maar dat je zelf een kleiner gedeelte wilt aanpakken. 

Ditzelfde principe geldt voor andere montage en installatie projecten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je de vloer vakkundig laat leggen, maar dat je het vloer egaliseren zelf graag doet. Deze keuzes hangen ook vaak samen met de voorgaande aspecten tijd en budget. het scheelt immers tijd wanneer je zaken uitbesteed maar kost wel weer geld. Zeker wanneer je zelf beschikt over voldoende tijd, kunde en geld, is het verstandig om verschillende plannen vooraf uit te werken en naast elkaar te leggen. Zodoende weet jij welke keuze het beste is en de mooiste resultaten levert. 

Uitbesteden

Wanneer je hebt besloten bepaalde gedeelten uit te besteden, is het raadzaam verschillende opties naast elkaar te leggen. Om te beginnen kun je in je vrienden en kennissenkring kijken of er mogelijkheden zijn om zaken uit te besteden. Dit scheelt vaak in kosten. Wanneer je je het toch bij een extern bedrijf gaat zoeken, bekijk dan wat voor soort bedrijf het is. Over het algemeen zijn kleinere bedrijven of eenmanszaken goedkoper, maar niet perse beter. Zeker wanneer het om materialen en kwaliteit gaat, is het raadzaam om referenties te bekijken.

Om alles in goede banen te leiden is het handig om een bepaalde tijdsplanning te maken. Deze is indicatief en in sommige gevallen onder voorbehoud. Het is ook handig om eventuele tegenslagen in te calculeren. Zodoende kom je niet snel bedrogen uit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *