Nu de feestdagen naderen, willen velen van ons hun interieur een beetje feestelijk maken. In deze blog bespreken we 5 manieren waarop jij je interieur op een andere manier dan gebruikelijk kunt op pimpen. Om te beginnen zijn de feestdagen natuurlijk vaak dure dagen. Als je op zoek bent naar manieren om je interieur feestelijk te maken zonder al te veel geld uit te geven en een beetje aan het milieu te denken, zijn hier enkele ideeën!

Kijk wat je in huis hebt

Ten eerste zijn er tal van doe-het-zelf decoraties die je kunt maken met dingen in huis. Kijk eens in de berging wat er nog allemaal ligt aan kerstballen en decoraties voor je naar de winkel gaat. Als je wil kunt je het nog creatiever aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld oude kleding in stukken knippen en ophangen aan een koord of je raam bedekken met textiel om het de kerstverlichting beter tot zijn recht te laten komen . 

Vintage

Je kunt ook decoraties vinden in tweedehandswinkels en antiekwinkels, wat vaak goedkoper is dan nieuwe decoraties kopen. Zeker wanneer het gaat om decoratie is hier vaak genoeg te vinden. Zo hoeft het niet altijd om kerstbomen en versiering te gaan. Maar kun je ook denken aan leuke sfeerverlichting of een schilderij wat aansluit bij het thema.

Koop tijdloos

Zeker wanneer je wat wilt bijdragen aan een beter milieu, is dit verstandig. Je kunt hierbij denken aan versiering in neutrale kleuren, of decoratie wat elk jaar wel van toepassing komt. Een thema per jaar kiezen is opzich niets mis mee, alleen is het beter om deze toe te voegen aan een vaste basis.

Houdbare producten

Hierbij kun je voornamelijk denken aan voedsel of planten en bloemen. Versproducten zijn lekker, maar bederven snel. Dit geldt ook voor sommige planten en bloemen. Leuk om te krijgen of te geven, maar na een aantal dagen kan het weg. Om dit anders te doen kun je bijvoorbeeld eens kijken bij een droogbloemen groothandel. Dit is een mooi en goed alternatief.

Wissel spullen uit

Misschien kies jij dit jaar voor rood en je kennis voor blauw? Overleg eens wat je beiden nog in huis hebt en wissel uit! Wanneer het bevalt zal je het misschien aanhouden en heb je er jaarlijks profijt van. Het scheelt veel nieuwe aanschaffen en tijd om nieuwe dingen uit te zoeken. daarmee bespaar je zowel voor het milieu als voor je portemonnee.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *