Als fietser is het belangrijk om goede fietshandschoenen te dragen, zowel in de zomer als in de winter. Fietshandschoenen bieden niet alleen comfort tijdens het fietsen, maar ze beschermen ook je handen tegen blaren, schaafwonden en koude temperaturen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen fietshandschoenen voor de zomer en de winter? Veel mensen vragen zich dit af. Daarom bespreken we deze verschillen in het kort in dit artikel. Lees je mee?

Zomer fietshandschoenen 

Zomer fietshandschoenen zijn ontworpen om je handen koel en droog te houden tijdens warme dagen. Ze zijn vaak licht in gewicht en hebben geperforeerde stukken stof om de luchtstroom te bevorderen. Ze hebben vaak ook een dunne laag padding om de trillingen van de web te absorberen. Dit zorgt voor een goede grip en voorkomt dat je handen vermoeid raken tijdens het fietsen. Wielrenhandschoenen zijn hier een goed voorbeeld van. Ze zijn namelijk gemaakt van ademende materialen, zodat je handen niet gaan zweten tijdens het fietsen. Door deze handschoenen te gebruiken heb je dus meer controle over het stuur en voorkom je dat je handen gaan wegglijden. Erg belangrijk voor een wielrenner. 

Winter fietshandschoenen 

Wanneer de temperaturen dalen heb je warme handschoenen nodig om je handen warm te houden tijdens het fietsen. Winter fietshandschoenen zijn dan ook gemaakt van dikker materiaal en hebben extra isolatie om de warmte binnen te houden. Ze hebben ook vaak een winddichte laag om je handen te beschermen tegen de koude wind van buitenaf. Sommige winterhandschoenen hebben zelfs verwarmende elementen ingebouwd om je handen extra warm te houden. Ook zijn wielren handschoenen voor de winter gemaakt van een dikke voering en hebben waterafstotend materiaal om je handen droog te houden in natte weersomstandigheden. Kortom een groot verschil met de zomer fietshandschoenen dus. Dit is ook logisch omdat de temperaturen en omstandigheden zo anders zijn dat de handschoenen simpelweg andere functies hebben. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *