Als je op zoek gaat naar manieren om te besparen op je energierekening kom je al snel uit op het overstappen van verwarmingsbron. Het verwarmen van je huis is immers vaak de grootste kostenpost van je totale energierekening. Indien je momenteel je huis verwarmt middels een cv verwarming, dan loop je waarschijnlijk veel geld mis. De kosten voor aardgas zijn immers ontzettend gestegen de laatste tijd. Je huis verwarmen op basis van elektriciteit is dan ook een logische stap. Al snel kom je dan uit bij een infraroodverwarming. Een infraroodverwarming is momenteel zeer populair aangezien mensen verwachten op de lange termijn kosten te besparen. Maar is dit ook echt zo?

Wat is een infrarood verwarming precies

Voordat we verder ingaan op de kosten, is het eerst belangrijk om te weten wat een infrarood verwarming precies inhoudt. Waar een cv verwarming de lucht binnenshuis verwarmt aan de hand van zijn radiatoren, verwarmt een infrarood verwarming objecten en mensen in huis direct. Dit gebeurt aan de hand van infrarood panelen. Een infrarood verwarming woonkamer zorgt voor een efficiënte en aangename warmte. Bovendien werkt een infrarood verwarming op basis van elektriciteit. 

Met welke kosten heb je te maken

Nu je weet wat een infrarood verwarming inhoudt, kunnen we kijken naar de kosten. Wanneer je besluit om je huis te verwarmen heb je te maken met twee soorten kosten, de aanschafkosten en de operationele kosten. De aanschafkosten zijn de directe kosten die je betaalt voor je verwarmingsinstallatie. Vaak is dit inclusief installatiekosten. De operationele kosten zijn de kosten die je maandelijks betaalt om je huis te verwarmen. Dit zijn dus ook wel de energiekosten.

Welke vorm van verwarmen is goedkoper

Wanneer je een verwarmingsbron op basis van aardgas wilt, zul je merken dat de aanschafkosten lager zijn in vergelijking tot een infrarood verwarming. Aan de andere kant zijn de operationele kosten van een infrarood verwarming goedkoper. Elektriciteit is immers goedkoper dan aardgas waardoor de kosten van je energierekening zullen dalen. Indien je dit ook nog eens combineert met zonnepanelen zul je al helemaal kosten besparen op je energierekening. Dus hoewel een infrarood verwarming een vrij grote investering is, zul je op de lange termijn gegarandeerd geld besparen op je energierekening. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *