De donkere, gure wintermaanden zijn weer begonnen en dat betekent dat het de maanden zijn van gezelligheid, sneeuw en kou. Kan jij ook niet wachten op de feestdagen en alle andere gezelligheid van de winter? In deze blog  bespreken we enkele items die je in huis moet hebben, zodat je optimaal kunt genieten van de winter!

Boeken

Er is niets zo fijn dan weg te dromen in een andere wereld door middel van een goed boek. Het lezen van een boek is bovendien gezonder om te doen dan voor de tv te gaan zitten. Door het felle en blauwe licht van een tv worden je hersenen namelijk actief. En wanneer je een boek leest, kom je juist tot rust. Wanneer je een open haard hebt, is het heerlijk om daar te gaan zitten en met een kop thee tot ontspanning te komen. Geniet van het geluid van het haardhout en de warmte om je heen, en je zult optimaal genieten van ontspannen avond. 

Wandelschoenen

In de winter is het heel gezond om naar buiten te gaan. We zijn door de kou geneigd om veel binnen te zitten, maar af en toe een frisse neus is heel belangrijk voor je gezondheid. Wandelen kan een ideale bezigheid zijn om te doen in de winter. Genieten van de natuur en de buitenlucht is iets waar je energie van krijgt. Bij het maken van een wandeling zijn goede schoenen erg belangrijk. Voor je rug en voor je voeten is goede ondersteuning erg waardevol. Wanneer je te veel kilometers loopt op schoenen die geen steun bieden, kun je vervelende klachten oplopen, ook op langere termijn. Schaf dus een paar schoenen aan die passen bij jouw voet en je zult merken dat je ineens veel langere stukken kunt lopen.   

Zonbescherming

Ook in de winter is de zon aanwezig en is het belangrijk om hiertegen beschermd te zijn. Zorg allereerst voor een zonnebril. Naast dat een zonnebril erg leuk staat, is het ook van belang bij de bescherming tegen de zon. Kies daarom een zonnebril die voldoende bescherming biedt tegen UV-straling. Daarmee bescherm je je tegen schadelijke zonnestralen, maar daarmee kun je ook ernstige oogziekten tegen gaan. Een goede zonnebril is voor iedereen belangrijk, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Zorg naast een goede zonnebril, ook voor zonnebrandcrème. Het is voor de huid namelijk ontzettend belangrijk om goed beschermd te zijn tegen overmatige zon. Te veel ongefilterd zonlicht is voor niemand goed. Bezuinig dus niet op goede bescherming.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *