Bij sportprijzen denk je natuurlijk als eerste aan wedstrijden of grote toernooien. Dat is natuurlijk ook niet zo gek gezien de naam. Maar eigenlijk klopt die naam ook niet helemaal. Sportprijzen worden namelijk veel breder ingezet dan alleen maar in de sportwereld. Ook in het zakenleven wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van trofeeën zoals medailles, sculpturen en bokalen. Bedrijven en ondernemers zien steeds meer het belang in van het waarderen van inzet en het motiveren van mensen met meer dan alleen salaris. Trofeeën of sportprijzen op de werkvloer dragen dan ook aantoonbaar bij aan de motivatie van werknemers, teambuilding en het versterken van de bedrijfscultuur.

Motivatie voor betere prestaties

Met trofeeën zoals medailles en sportbekers worden werknemers aangemoedigd om zich in te zetten voor het bedrijf. Ze helpen om vaardigheden te verbeteren en hebben en positieve invloed op de productiviteit en efficiëntie van het team. Door sportprijzen te introduceren voor het hele team en individuele werknemers krijgen ze het gevoel dat ze gewaardeerd worden, ergens bij horen, en het is net dat beetje extra motivatie dat een gezonde onderlinge competitie aanslingert.

Betere samenwerking binnen de organisatie

Net als bij teamsporten, is het ook binnen bedrijven belangrijk om samen naar een doel toe te werken en om samen succesvol te zijn. Met een wall of fame binnen het bedrijf merk je dat teams net even een stapje bij zetten om met een plaque of medaille op die muur te komen. Want dat is natuurlijk niet alleen een beloning maar ook een eer en waardering voor het geleverde resultaat

Het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur met sportprijzen

Een bedrijfscultuur is bijna een levend organisme. Iedereen draagt eraan bij en is er gevoelig voor. Daarom is het extra belangrijk voor managers, ondernemers en directieleden om een veilige en positieve bedrijfscultuur te scheppen. Mensen die het niet naar hun zin hebben lopen uiteindelijk weg en nieuw personeel aannemen is een dure grap. En vaak lopen mensen weg omdat ze het gevoel hebben dat ze niet gewaardeerd worden. Vaak heeft dat zelfs vrij weinig met arbeidsvoorwaarden te maken. Door ze af en toe in het zonnetje te zetten met bijvoorbeeld een prijsuitreiking voor de medewerkers die zich het afgelopen kwartaal het meeste hebben ingezet, draag je bij aan een omgeving waar mensen graag in werken. 

Onderscheiding voor partners en klanten

Niet alleen werknemers, maar ook klanten en partners kunnen een goede prijsuitreiking vast waarderen. Uiteindelijk zijn deze van onschatbare waarde voor het succes van je bedrijf nietwaar? Bedenk hoe leuk je het zelf zou vinden om een dergelijk gebaar van waardering te krijgen! Een klein gebaar als een medaille of zelfs een gepersonaliseerde rozet, kan een wereld van verschil maken en een langdurige samenwerking mogelijk maken. Dat is de prijs toch meer dan waard?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *