Vrijwel iedereen kan tegenwoordig wel iemand noemen wat adres betreft hoe zij aan drugs kunnen komen. Iedereen kan daardoor gemakkelijk aan de verdovende middelen komen en dat is waardoor er gemakkelijker verslavingen ontstaan. Het is immers zo ontzettend makkelijk om hier aan te komen, dat het met een vingerknip bezorgd kan worden, zodat zij in hun behoefte voorzien kunnen worden. Verslavingszorg heeft het daardoor steeds drukker, maar dit is essentieel om mensen van hun verslaving af te helpen. Er zijn best wel wat verschillende verslavingen waar mensen steeds gevoeliger voor lijken te worden. Niet geheel onbegrijpelijk als je naar de wereld op dit moment kijkt. 

De vicieuze cirkel

Mensen gaan namelijk toch vaak aan de verdovende middelen, omdat zij hun problemen willen vergeten. Er zijn op dit moment best wel wat problemen, denk daarbij aan de financiële aspecten zoals de huur en energiekosten die maar blijven stijgen. Mensen met drugsproblemen die hebben vaak geen werk meer, omdat de verslavingen hun leven beginnen te overheersen, maar daardoor komen zij in een cyclus terecht waardoor zij steeds minder inkomsten hebben en de kosten steeds hoger worden, waardoor de problemen groter worden en er dus steeds meer reden is om weer te gaan gebruiken. 

Schakel op tijd de hulp in

Voor mensen is het belangrijk om te stoppen met blowen om deze cirkel te doorbreken en om de draad weer op te kunnen gaan pakken. Wanneer jij een verslaafde kent is het daarom belangrijk dat je de hulp inschakelt om deze persoon te helpen, omdat een verslaafde zelf het probleem niet in zal gaan zien. Wacht niet te lang met het zoeken van deze hulp, omdat de verslaafde alleen maar verder in de put zal raken en daardoor steeds moeilijker te helpen wordt. Een verslaafde moet geholpen worden en wanneer jij de persoon kunt zijn die deze bel kan luiden, dan is het belangrijk om naar voren te stappen om de ondersteuning te bieden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *