Heb je niet zo’n mooie witte tanden zoals je wel eens bij andere mensen ziet? Dan kun je daar zelf ook wat aan doen en ervoor zorgen dat je minder gele tanden krijgt en dat er geen aanslag op zit. Je kunt van nature al niet zulke mooie witte tanden hebben zoals sommige mensen maar ook wat je eet en drinkt kan een rol spelen. Sommige drankjes of etenswaren laten nu eenmaal sneller aanslag achter en ook roken kan gelere tanden tot gevolg hebben. 

Verschillende manieren om zelf je tanden witter te maken 

Je tanden kun je laten bleken maar als je dat niet zo goed aandurft of wel meteen een erg extreme oplossing vindt, zijn er ook andere manieren te vinden waarop je de tanden witter kunt maken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het gebruik van een speciale tandpasta, mondwater, mondpoeder, een whitening pen of een speciaal flosapparaatje. Het is jouw keuze voor welke manier je kiest maar het is niet zo dat het een of ander nu extreem veel beter of juist minder goed werkt. 

Kies voor mondwater van Dr. Brite

Kies je voor mondwater om dagelijks je mond lekker fris mee te spoelen? Dan kun je ook meteen twee vliegen in één klap slaan door voor mondwater te kiezen dat je tanden witter maakt. Een goed voorbeeld van een dergelijk mondwater is het Coco Chai mondwater van Dr. Brite. Dit mondwater bevat kokosolie en zeezout dat er in deze combinatie voor zorgt dat je tanden witter worden. 

Geen kunstmatige toevoegingen

Daarnaast zorgen deze ingrediënten voor een hydraterende werking en verzachten de mond. Het mondwater bevat enkel biologische ingrediënten zodat je niet bang hoeft te zijn dat er chemische toevoegingen aan gedaan zijn die wellicht nare bijwerkingen kunnen hebben. Zo zitten er geen parabenen, sulfaten, ftalaten of fluoride in maar ook geen kleur-, geur-, smaak- of zoetstoffen. 

Mondwater met een andere smaak proberen

Wil je liever mondwater met een andere smaak dat ervoor zorgt dat je tanden witter worden? Dan is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater ook een aanrader. Dit mondwater, waaraan geen vage hulpstoffen zijn toegevoegd maar waar enkel gezonde ingrediënten in zitten, werkt op basis van actieve zuurstof. Hieraan zijn zowel xylitol, fluoride als natrium bicarbonaat toegevoegd zodat het mondwater een effectieve werking heeft en je na het spoelen snel een frisse mond en gezonde mond hebt. 

Werkzame bestanddelen in het mondwater

De werking van het mondwater is langdurig zodat je een hele poos een frisse mond houdt, mede veroorzaakt door de xylitol. Het is juist de fluoride die ervoor zorgt dat je tanden witter worden en dat je gebit gezond blijft en je niet snel gaatjes hebt. Het mondwater bevat geen bijtende of mogelijk agressieve bestanddelen zoals SLS of alcohol dus daar hoef je je zeker geen zorgen over te maken. 

Bleek je tanden op een veilige manier

Je kunt je tanden op een chemische manier laten bleken maar als dat ten koste gaat van je gebit of gezondheid is dat natuurlijk geen beste zaak. Er is daarom ook een andere manier van bleken mogelijk die op volledig natuurlijke basis geschiedt. Kies je namelijk voor Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden dan kies je voor een methode om te bleken waarbij enkel biologische producten worden ingezet. 

Waardoor verkleuren je tanden eigenlijk? 

Het tandpoeder kan gebruikt worden als je verkleuringen op de tanden hebt die veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld koffie, thee, fruitsap, wijn of nicotine of door andere voedingsmiddelen. Het poeder zorgt ervoor dat je tanden weer de oorspronkelijke kleur krijgen en dat deze volledig hersteld wordt. Het tandpoeder bevat alleen natuurlijke bestanddelen die niet schadelijk zijn voor het gebit of die voor problemen in de mond kunnen zorgen. 

Wittere tanden met behulp van een whitening pen

Als je last hebt van verkleuringen op de tanden dan kan dit veroorzaakt worden door het eten en drinken van bepaalde voedingsmiddelen of wanneer je je gebit niet netjes onderhoudt. Om deze verkleuringen tot wel vier tinten witter te laten worden kun je ook de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool gebruiken. Deze is vrij van schadelijke ingrediënten en werkt op natuurlijke basis. Het middel tast het glazuur niet aan en verwijdert de vlekjes die op de tanden zitten. Het middel is tevens geschikt om te gebruiken als je gevoelige tanden hebt. 

Ook flossen kan helpen

Ben je wel van het flossen? Bijvoorbeeld na het eten als je nog restjes tussen de tanden hebt die je er niet uitkrijgt met poetsen of als je plak hebt op de tanden? Dan kun je daarbij ook kiezen voor de Dentek Floss en Picks voor witte tanden. Dit zijn flosboogjes met een mintkristallen draad die ervoor zorgen dat je je tanden, tandvlees, tong en mond goed reinigt. Daarnaast zorgen ze voor wittere tanden dus dat kun je dan in één moeite ook regelen. Het middel werkt goed tegen een slechte adem en is zacht voor tanden en tandvlees. 

Poets je tanden wit met houtskool

Wil je eigenlijk het liefste gewoon door te poetsen je tanden witter maken en aanslag en verkleuringen verwijderen? Best slim en handig eigenlijk want poetsen doe je immers toch minimaal tweemaal daags. Dan kun je dit goed doen met een tandpasta die actieve houtskool bevat. Een goed voorbeeld van een dergelijk middel is de Mara Expert Houtskool tandpasta voor witte tanden. Met deze zwartgekleurde tandpasta maak je je tanden witter tijdens het poetsen, maar wordt ook je gebit goed beschermd tegen gaatjes omdat er fluoride aan toegevoegd is. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *