De feestdagen komen er weer aan. De vraag is natuurlijk ieder jaar weer wat je gaat kopen voor je naasten. Tegenwoordig hebben we sowieso vaak al veel spullen. Hoe kun je dan toch goed inspelen op de wensen van jouw vrienden of familie? In deze blog bespreken we een aantal tips waar je op kunt letten.

Gebruik of verbruik

Natuurlijk is het altijd leuk om lekkernijen of wegwerpartikelen als cosmetica te krijgen. Toch is het goed om na te gaan of er sprake is van een goede verhouding tussen verbruiks en gebruiksartikelen. Verbruiksartikelen zijn artikelen welke kortere tijd meegaan. Gebruiks kun je voor langere tijd gebruiken zoals de naam misschien al doet vermoeden. Een goede balans tussen beiden is vaak het beste. Al is het natuurlijk nog belangrijker of het goed aansluit bij de smaak van degene die het krijgt,

Smaak

Wanneer je niet zeker weet of het wel past bij degene die het krijgt, kun je soms beter vooraf vragen naar wat hij of zij lekker vind. Je hoeft daarbij natuurlijk niet in directe zin te vragen naar het datgene wat jij wilt kopen. Een goede indicatie Kan voldoende zijn. Op deze manier zorg jij ervoor dat het artikel ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Om het helemaal zeker te weten is het altijd verstandig om een bon te bewaren zodat je het eventueel nog kunt retourneren.

Leeftijd

Het klinkt misschien logisch, maar ga goed na welke leeftijd de persoon heeft die het cadeau ontvangt. Het kan immers heel leuk zijn voor een volwassene om een geurkaars te krijgen, maar een puber zit daar vaak niet op te wachten. Ook in het geval van kinderen zijn er grote verschillen. Zo kun je een baby bijvoorbeeld blij maken met rammelaars, terwijl een peuter of kleuter misschien belang heeft bij een een boekje of puzzeltje. Wanneer je het lastig vind om dit in te schatten, kun je natuurlijk ook altijd even vragen aan iemand anders uit je vrienden of familiekring, die een nog dichtere band heeft met de betreffende.

Duurzaam

Wanneer je een gebruiksartikel koopt, is het goed om te kijken hoe stevig het is gefabriceerd. Tevens kun je kijken naar het materiaal waar het van is gemaakt. Is het stevig en duurzaam? Vaak is het beter om iets minder cadeaus is aantal te kopen, maar meer te investeren in kwaliteit. Zo heb je er langer plezier van en draag je ook nog een beetje bij aan een beter milieu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *