Whisky is een drank die al honderden jaren bestaat. Het is op verschillende manieren gemaakt en in verschillende glazen geserveerd, maar er zijn altijd mensen die willen weten wat de beste manier is om het te proeven. Welk effect heeft het whiskyglas nu op de smaak van de whisky? Die vraag gaan we vandaag onderzoeken!

Welke whiskey glazen zijn er? 

Whiskey glazen zijn er in alle soorten en maten, afhankelijk van het soort whisky dat wordt geserveerd. Schotse whiskey kan bijvoorbeeld worden geserveerd in een tulpvormig glas of een snifter. Whiskey glazen worden meestal van glas gemaakt, maar bijvoorbeeld Ierse whiskey’s worden vaak geserveerd in tinnen bekers. 

Wat doet de vorm van het glas? 

De vorm van het glas kan invloed hebben op hoe de whiskey smaakt. Een tulpvormig glas bijvoorbeeld concentreert de aroma’s zodat je ze beter kan ruiken. Dit betekent dat je alle verschillende smaken in een Scotch whiskey beter kan waarderen. Het snifter-vormige glas is bovenaan breder dan onderaan, wat helpt om de warmte vast te houden en je whisky warm te houden.

Maakt het type glas een verschil? 

Ja, dat doet het zeker! Verschillende glazen zijn gemaakt voor verschillende soorten whisky. Bijvoorbeeld, als je Schotse whisky drinkt, dan moet je een tulpvormig of nosing glas gebruiken. Als je bourbon drinkt moet je een tuimelglas gebruiken.

Hoe zit het met het materiaal van het glas? 

Het materiaal van het glas kan ook invloed hebben op hoe de whiskey smaakt. Tinnen glazen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om Ierse whiskey te serveren omdat ze helpen de drank koud te houden. Glas is een goede keuze voor Schotse whiskey omdat het je toelaat alle verschillende smaken in de drank te ruiken.

Welk effect heeft het whiskyglas op de smaak van de whisky? 

De vorm van het glas, en vooral of het van glas of tin gemaakt is, heeft invloed op hoe goed je de whisky kunt ruiken en proeven. Zorg er dus voor dat je het juiste type glas gebruikt voor je favoriete whisky!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *