Hoewel veel mensen denken dat afdrukken een relatief goedkope manier is om kopieën van documenten te maken, is de waarheid dat het behoorlijk duur kan zijn. De kosten van papier, inkt en toner lopen allemaal op en als u niet oppast, kunt u gemakkelijk veel geld uitgeven aan afdrukken. Hier zijn een paar tips om u te helpen uw afdrukkosten laag te houden.

Thuis

Wilt u besparen op printerinkt? Je bent niet alleen. Inkt is een van de duurste verbruiksartikelen voor een thuiskantoor of een klein bedrijf. Hier zijn enkele tips om u te helpen het meeste uit uw inktcartridges te halen en tegelijkertijd wat geld te besparen.

1. Gebruik de conceptmodus bij het afdrukken van documenten die niet van hoge kwaliteit hoeven te zijn. Hierdoor wordt minder inkt gebruikt en zijn uw documenten sneller droog, zodat u sneller weer aan het werk kunt.

2. Gebruik bij het afdrukken van foto’s alleen de hoogste kwaliteitsinstelling als dat nodig is. Anders volstaat een lagere instelling prima en verbruikt u minder inkt.

3. Als u een all-in-one printer heeft, profiteer dan van de scan- en kopieermogelijkheden in plaats van alles vanaf het begin af te drukken. Dit bespaart u op de lange termijn tijd en inkt.

 

Op kantoor

Als u op het werk wilt besparen op printerinkt, zijn er een paar dingen die u kunt doen. Probeer eerst in zwart-wit af te drukken in plaats van in kleur. Dit zal minder inkt verbruiken en toch de klus klaren. U kunt ook op beide zijden van het papier afdrukken om uw documenten langer mee te laten gaan. Zorg er ten slotte voor dat uw printer schoon en goed wordt onderhouden. Zo gaan je cartridges langer mee en voorkom je dat ze uitdrogen.

 

Online printen

In de technisch onderlegde wereld van vandaag is online printen de beste manier om te besparen op printkosten. Traditionele printmethoden worden steeds duurder en online printen biedt een meer betaalbare optie. Hier zijn enkele manieren waarop u kunt besparen op printerinkt door online afdrukken te gebruiken:

1. Zoek naar online coupons en kortingen. U kunt vaak aanbiedingen voor printerinkt vinden door te zoeken naar online coupons.

2. Vergelijk prijzen tussen verschillende online retailers. Door rond te shoppen, vindt u de beste deal voor printerinkt.

3. Gebruik hervulbare cartridges. Navulbare cartridges kunnen meerdere keren worden gebruikt, wat u op de lange termijn geld bespaart.

Door deze tips te volgen, kunt u geld besparen op uw afdrukkosten zonder in te boeten aan kwaliteit of gemak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *