Als je op zoek bent naar Vacatures Groningen omdat je een nieuwe baan wilt, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk regelen. Het is echter ook belangrijk om een baan te hebben die bij je past. Dit hoeft gelukkig helemaal niet lang te duren. Als je onderstaande tips in je achterhoofd houdt, dan lukt het je zeker om binnen een maand in baan in de buurt te vinden. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Zet je wensen en eisen op papier

Weet jij al precies wat jouw droombaan is en bij welk bedrijf je wilt solliciteren? De meeste werkzoekenden weten nog niet precies hoe ze moeten vertellen wat ze graag willen en wat ze belangrijk vinden aan een werkgever. Als je niet weet waar je naar op zoek bent, dan vindt je die droombaan ook niet. Zoek je naar Banen in de buurt, of vind je het prima om wat verder weg te zoeken? Allemaal dingen waar je over na moet denken.

Laat je CV en motivatiebrief controleren

Je weet inmiddels wat voor soort baan je zoekt. Het is dan belangrijk om een goede motivatiebrief te schrijven en je CV op orde te hebben. Maak hem overzichtelijk, en begin met je meest recente banen, trainingen en diploma’s. Op deze manier staat meteen scherp wat je meest recente ervaring is. Schrijf daarnaast een wervende sollicitatiebrief, en zorg ervoor dat het grootste deel hiervan herbruikbaar is. Je hebt voor elke vacature dan alvast een basis.

Bel voor het solliciteren

Je hebt al heel wat voorbereidingen getroffen, maar er zit veel tijd in het schrijven van een goede motivatiebrief. Zorg er daarom voor dat je deze brief met beleid schrijft. Als je een interessante vacature ziet, dan kun je met de recruiter of werkgever bellen met wat vragen over de vacature. Je hebt dan niet alvast wat info over het bedrijf en de baan, maar je hebt ook een goede eerste indruk achtergelaten. Je hebt dan meteen een streepje voor.

Benadruk je kwaliteiten

De meeste mensen hebben er moeite mee om uit te drukken waar hun talenten liggen, uit bescheidenheid of onzekerheid. Ze vragen liever aan anderen wat die over hun vinden. Voor het sollicitatieproces kun je dit in de praktijk brengen! Vraag tenminste drie mensen die jou goed kennen wat zij vinden waar jij goed in bent. Noteer dit op papier zodat je meteen wat goede eigenschappen hebt opgeschreven. Tijdens je sollicitatiegesprekken kun je dit benoemen en op deze manier opvallen ten opzichte van de concurrentie. Zelfverzekerd zijn is namelijk erg belangrijk.

Laat je oud werkgevers zowel online als offline een referentie over je schrijven

Waren je voormalige collega’s en werkgevers tevreden over jouw werk bij hun bedrijf? Je kunt ze dan vragen om wat ervaringen met jou op papier te zetten. Je kunt dit vervolgens gebruiken in je sollicitatiegesprekken of op je LinkedIn zetten. Vraag degene die je een LinkedIn referentie geeft om het commentaar op openbaar te zetten, zodat potentiële werkgevers het meteen kunnen zien. Vraag de mensen die je aanbevelen op te schrijven wat je zelf wilt benadrukken, maar laat ze wel vrij om een oprechte aanbeveling te schrijven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *