Tegenwoordig lopen de feestdagen wat anders dan we waren gewend. Vanwege Corona moeten we rekening houden met elkaars gezondheid. Toch zijn er nog genoeg leuke manieren om de kerst dit jaar door te komen. In deze blog bespreken we verschillende opties die waarschijnlijk wel door kunnen gaan.

Video

Tegenwoordig is videobellen niet meer weg te denken uit de maatschappij. Zeker wanneer je verder weg van elkaar woont is dit een goede optie. Maar tegenwoordig is dit gezien de maatregelen ook dichter bij huis een prima mogelijkheid.

Belangrijk is wel dat iedereen zorgt voor een bepaalde sfeer in de huiskamer. Zo kun je denken aan kerstversiering en lekkere hapjes of drankjes of steek een paar kaarsjes aan. Om het tot een gezellig geheel te maken kun je er voor kiezen om een (online) spelletje met elkaar te spelen. Zodoende heb je toch een gevoel van samenzijn, al is dit niet fysiek.

Wandelen

Het eerste waar je misschien aan denkt is barre kou en ellende. Maar niets is minder waar. Ons land heeft vele prachtige locaties waar je erg fijn kunt wandelen. Denk aan mooie stadsgebieden of natuur. Je kunt dit samen met je vrienden en familie doen, indien nodig op gepaste afstand. Om het een beetje gezellig te houden kun je lekkere hapjes en drankjes meenemen voor onderweg. Om de kou te trotseren kun je op sommige locaties een klein vuurtje maken. Zo kun je genieten van het uitzicht en elkaar en blijf je toch nog een beetje warm.

Kleinschalig

Samen met je kids of lover kun je het ook erg gezellig hebben. Zeker wanneer je in één huis woont behoort dit tot de opties. Om het tot een speciaal moment te maken is het wel belangrijk dat je het anders inricht dan normaal. Tevens is het goed om sfeermuziek te draaien welke je samen kunt beluisteren. Je kunt verder je mooie kleding aantrekken en je favoriete parfum opspuiten om in fijne sferen te komen. Wanneer je jonge kinderen hebt is het ook leuk om een extra activiteit te organiseren. Je kunt denken aan een spel of playbackshow. Op deze manier draait het niet alleen om eten en veel mensen, maar kun je het ook op een kleinschalige manier gezellig maken.

Televisie

Wanneer je hier allemaal niets van moet hebben of net zo lief op jezelf bent. Is het natuurlijk ook nog altijd een optie om een leuke kerstfilm op te zetten. Wanneer je een lekker hapje of drankje toevoegt, kan dit eveneens een fijne optie zijn, waar je verder niemand voor nodig hebt. Belangrijkste is dat jij en je naasten zich goed voelen, en zoveel mogelijk blijven genieten. 

En bovenal: stay safe!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *