Tegenwoordig werken we massaal thuis. Daarbij zijn we in onze vrije tijd ook nog eens vaker thuis gezien de huidige veiligheidsmaatregelen. In die zin is een fijn thuis waar je je prettig voelt belangrijker dan ooit. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunt toepassen wanneer het gaat om het verhogen van je comfort in huis.

Kleuren

Om een prettig gevoel van rust je behouden in huis is het belangrijk om de juiste kleuren toe te passen. Ga daarbij goed na van welke kleuren je rustig wordt. Voor de meeste mensen zijn dit aardekleuren, soms afgewisseld met een fellere kleur om het geheel te breken. Belangrijk is in ieder geval dat het geen onrustig geheel wordt door teveel kleuren door elkaar te gebruiken. Hou je toch van iets meer reuring? Vaak is het handig om rustige kleuren te gebruiken op de grotere delen zoals vloeren en muren. De overige kleuren kun je dan toepassen in de details als decoratie en kussens.

Orde

Rust in je huis is rust in je hoofd zeggen ze weleens. Met een aantal losse spullen is natuurlijk niets mis, maar denk erom dat het niet teveel wordt. Als je het dan toch lastig vindt om alles kaarsrecht te houden, zorg er dan voor de je je spullen in een kast of lade legt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat dit zo’n troep wordt dat je  niets meer terug kunt vinden, maar het is in elk geval fijn als je niet overal in de huiskamer losse spullen ziet.

Licht en temperatuur

Dit zijn eigenlijk basis zaken welke altijd in orde zouden moeten zijn voor een ontspannen leefklimaat. De meeste mensen prefereren een huiskamer temperatuur van rond de 20 graden, maar dit kan per persoon verschillen. Belangrijk is ook de lichtinval in huis. Voldoende daglicht doet een mens eigenlijk altijd goed. Wel is het natuurlijk prettig wanneer je niet de zon recht in je gezicht hebt schijnen wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent. Hier zijn dan weer aparte oplossingen voor. Het kan namelijk een goede investering zijn om zonwering aan te schaffen, zodoende heb je toch licht en zon in huis wanneer dit gewenst is, maar kun je het ook weren in het geval dat het minder goed uitkomt. Om hierin de juiste producten aan te schaffen is het goed om te zoeken. Wanneer je in het noorden woont kan het bijvoorbeeld logisch zijn om te zoeken op zonwering Hoogeveen. Eventuele installatie hulp heb je dan dicht bij de hand.

Overige ontspanning

Dit is per persoon erg verschillend. De één kan genieten van een avondje televisie, de ander vermaakt zich beter aan de tafel met een grote puzzel. Belangrijk is in elk geval dat je bij jezelf nagaat wat jou ontspanning biedt. Zeker in tijden van vrijheidsbeperkende maatregelen en veel thuiswerken, is het belangrijk om goed gehoor te geven aan je behoeften.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *