Elektrisch rijden is een uitkomst, zeker in deze tijden. De kosten van benzine zijn tegenwoordig torenhoog. Je kunt je dan ook gelukkig prijzen met een elektrische auto. Toch is en blijft het opladen van een elektrische auto voor veel mensen nog een ding. Zo zul je altijd rekening moeten houden met de beschikbaarheid van de laadpalen in de buurt en de lange oplaadtijden. Als je geluk hebt kun je gebruik maken van een laadpaal op het parkeerterrein bij je werk of is er een snellaadpaal beschikbaar bij je in de buurt. Veel elektrische rijders schaffen dan ook zo snel mogelijk een eigen laadpaal aan. Dit is niet alleen erg handig in het praktische opzicht, maar dit brengt ook nog veel meer voordelen met zich mee. We hebben een paar redenen voor je opgesomd!

Goedkoper laden

De prijzen voor benzine en diesel zijn in de afgelopen periode enorm gestegen. Gelukkig is dit bij het laden van een elektrische auto niet het geval. De kans is groot dat je er zelfs nog meer op vooruit gaat wanneer je zelf een laadpaal aanschaft. Zo kun je in het vervolg gebruik maken van veel betere tarieven voor elektriciteit. Wanneer je gebruik maakt van een openbare laadpaal dan heb je geen mogelijkheid om op zoek te gaan naar een beter tarief. Je wilt de accu graag opladen in de buurt en wilt er niet verder voor hoeven rijden. Vaak zul je dan ook meer betalen dan nodig is of dat je eigenlijk zou willen. Wanneer je zelf een laadpaal aanschaft kun je de accu opladen tegen het tarief van de energieleverancier die voor jou het voordeligst is. Je kunt de accu voortaan dus zo goedkoop mogelijk opladen. De kosten laadpaal thuis zijn gemiddeld rond de 1.800 euro. Bij laadkompas kun je terecht voor een groot aanbod aan laadpalen.

Bijverdiensten

Je kunt zelfs meer geld verdienen wanneer je zelf een laadpaal aanschaft. Hoe? Je hebt de mogelijkheid om je eigen laadpaal beschikbaar te stellen voor openbaar gebruik. Het is hierbij wel handig dat de laadpaal ook goed te bereiken is voor elektrische rijders uit de buurt. Je kunt je aanmelden voor verschillende apps die elektrische rijders laten weten waar er laadpalen beschikbaar zijn. Je kunt vervolgens een tarief rekenen wanneer er gebruik wordt gemaakt van jouw stroom. Dit is een erg handige manier om je eigen kosten te kunnen drukken. Als je het niet erg vindt dat er ook door anderen gebruik wordt gemaakt van jouw laadpaal,  dan is dit een hele handige oplossing.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *