Er is niets fijner dan thuiskomen in je eigen, vertrouwde huis. En dat is des te fijner wanneer je eigen huis gezelligheid en warmte uitstraalt. De inrichting van je huis kan aardig lastig zijn. Want waar moet je allemaal op letten? Welke kleuren passen het best bij een warm interieur? Welke materialen passen daar dan goed bij? En wat is verder van belang? Je leest het in dit artikel!

Kleur

Allereerst: kleur doet erg veel met de sfeer in een huis. De eerste tip om je huis een warme uitstraling te geven, gaat dan ook over kleurgebruik. De volgende kleuren vallen onder warme kleuren: oranje, geel, bruin, en zand. Kleuren die juist niet als warm worden gezien, zijn: grijs, wit en blauw. Toch kun je deze kleuren wel gebruiken om een warme uitstraling aan je huis te geven. Wel is het dan belangrijk dat je ze op de juiste manier toepast en combineert met warmere kleuren.

Materialen

Daarnaast doen materialen en accessoires ook veel met de sfeer in het huis. Ze kunnen bepalend zijn om een warm interieur te creëren. Hout en leer kunnen goed worden gebruikt wanneer je een warm interieur wilt. Qua kleur zit je dan ook meteen goed: die is vaak bruin, en zoals je net las, doet bruin het heel goed in een warm huis. Houten meubels zijn bovendien steeds meer in trek: van tafels, tot kasten, tot opbergdozen. Op veel verschillende plekken in je huis kun je een item neerzetten. Dat staat erg knus. Ook is het aan te raden om hetzelfde materiaal op verschillende plaatsen in je huis naar voren te laten komen. Dat zorgt namelijk voor rust en overzicht. Fijn!

Accessoires

Ook de accessoires kun je hierop aanpassen. Wat bijvoorbeeld mooi staat bij een houten salontafel, is een mooi vloerkleed. Je hebt daarnaast ook leuke kleden die je op je bank of op een stoel kunt neerleggen, zoals koeienhuiden of schapenvachten. Verder kun je denken aan gordijnen in warme kleuren en kussens. Je zult zien dat je huis hierdoor gelijk warmte uitstraalt! Ga niet voor al te drukke patronen, maar ga voor meer rustige lijnen. Daarnaast kun je ook je bedlinnen aanpassen op de stijl van de rest van je huis. Op die manier wordt je huis echt een geheel en straalt elke kamer sfeer uit. Ook kun je je wanden voorzien van gezelligheid: het staat erg leuk om een poster of schilderij op te hangen. Of je laat foto’s van bijzondere herinneringen ophangen in een mooie fotolijst. Dat is altijd prettig om naar te kijken en verveelt nooit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *