Kijk je al jaren vanuit je woonkamer naar je tuin, maar vind je het lastig om deze een sfeervolle uitstraling te geven? Of misschien heb je net een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar inspiratie voor de indeling ervan? Wellicht heb je iets aan de volgende tips, waarmee je je tuin een aantrekkelijke uitstraling kunt geven. De tips zijn zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde tuinierder.

Duurzaam

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons leven. We zijn ons steeds meer bewust van het milieu, en passen dat bijvoorbeeld toe in onze kleding, meubels, maar dit kan ook met je tuin en met je eten. In een duurzame tuin kan de natuur namelijk zijn eigen gang gaan. Daardoor draag je een steentje bij aan een beter klimaat. Je kunt je eigen groentes kweken door een moestuin aan te leggen. Dat staat ook nog eens heel erg gezellig in je tuin! Groentes die makkelijk te telen zijn, zijn spinazie, wortel en sla. Ook kruiden zijn gemakkelijk te telen. Voorbeelden zijn lavendel, rozemarijn en bieslook. Met een moestuin sla je dus twee vliegen in één klap: je maakt je tuin niet alleen duurzaam, maar ook gezellig.

Kies voor een border

Je kunt je moestuin, of andere delen van je tuin, afschermen van de rest van je tuin door borderplanten te plaatsen. Bij een border maak je gebruik van verschillende bloemen en planten, waarbij je werkt met kleur- en hoogteverschil. Dat zorgt voor een dynamisch effect in je tuin.  Borderplanten kun je een lange en rechthoekige strook tegen een muur of schutting plaatsen, maar je kunt ook kiezen voor juist een rond vak of één met golvende lijnen. Er bestaan ook kant-en-klare borderpakketten: hierbij krijg je een pakket dat geschikt is voor jouw tuin, met zorgvuldig geselecteerde en bij elkaar passende planten. Door de verschillende planten met verschillende kleuren, zorgt een border zorgt dus ook voor veel sfeer in je tuin.

Een steiger

Heb je een huis met een tuin die aan het water ligt? Het aanleggen van een steiger gebeurt veel bij woningen aan het water. Het is dan ook erg leuk om bij de steiger te genieten van het kabbelende water, bijvoorbeeld tijdens een hapje of drankje. Maar steigerplanken zijn er niet alleen voor buiten. Ze zijn breed toepasbaar: zowel binnen als buiten komt steigerhout goed tot zijn recht. Het hout is voor verschillende doeleinden geschikt, bijvoorbeeld een eettafel van steigerhout in de woonkeuken, een steigerhouten schutting of een groot terras in de tuin: dit hout is voor vele doeleinden geschikt. Bovendien zijn steigerplanken erg goed bewerkbaar. Je kunt de planken dus gemakkelijk lijmen, lakken, impregneren, beitsen en reinigen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *