Nu de winter is aangebroken, is er een nieuw seizoen begonnen. Veel mensen hebben vaak door een verandering in het weer, ook zin in een verandering in je huis. De winter kan er dus voor zorgen dat je toe bent aan een nieuw interieur. In deze blog lees je dan ook enkele tips bij de make-over van je woning.

Kosten

Je denkt misschien dat een make-over heel duur is. Natuurlijk kun je een make-over zo duur maken als je zelf wilt. En natuurlijk zijn er ook aanpassingen die prijzig zijn, zoals een compleet nieuwe keuken, een nieuwe badkamer of een heel nieuw meubilair. Toch hoeft een make-over niet heel duur te zijn. Met enkele kleine aanpassingen kun je je huis al een hele nieuwe uitstraling te geven. Je eigen huis voelt dan als nieuw. De keuze is dus aan jou.

Muur

We beginnen met de muren in je huis. Deze kun je met simpele trucjes er al heel anders uit doen laten zien. Allereerst kun je kiezen voor een nieuwe kleur. Omdat een muur een groot deel van een kamer in beslag neemt, zul je merken dat een andere kleur gelijk voor een andere sfeer in je huis zorgt. Heb je al jaren ‘veilige’ kleuren op de muur, zoals wit of zwart? Kies dan eens voor iets heel anders, bijvoorbeeld een opvallende knalkleur, zoals groen of rood. Dit hoef je niet te doen met alle kleuren in je huis, maar met bijvoorbeeld één muur. Die springt er dan echt uit! Ook behang is tegenwoordig weer helemaal in de mode. Er zijn allerlei verschillende printjes die je kunt kiezen, in een hele hoop kleuren.

Vloer

Ook de vloer is van belang in een interieur. Een gietvloer bijvoorbeeld staat in elke woning goed. Een gietvloer kan op vrijwel elke ondergrond en is gemakkelijk schoon te maken. Na een lange wandeling buiten is het heerlijk om even met je voeten omhoog tot rust te komen. Met een gietvloer in Vries behoort dat tot de mogelijkheden. Doordat de vloer onderhoudsarm is, hoef je niet veel te doen dan alleen stofzuigen.

Kleur

Kleur doet ook ontzettend veel met de sfeer van je woning. We noemden het al even bij de muur, maar het geldt ook voor andere zaken. Denk eens aan de meubels van je woning, maar ook aan de details en de accessoires. Het kan ontzettend leuk en warm staan om één kleur in je hele huis terug te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleur voor je vazen, lampen en kussens. Schaf daarbij een warm vloerkleed aan en je zult zien dat je huis er dan uit gaan zien als één mooi geheel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *