Ga jij voor het eerst een website maken, dan is de eerste stap natuurlijk het vastleggen van een domeinnaam. Dit is immers de naam die mensen zullen moeten gaan gebruiken om je website te kunnen bereiken. Maar om ervoor te zorgen dat je website ook daadwerkelijk bereikbaar is, heb je natuurlijk wel een hosting nodig. Vooral wanneer je zelf weinig tot geen affiniteit hebt met hosting, kan het een flinke uitdaging zijn om een hosting te vinden die past bij wat jij zoekt. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten en hoe je uiteindelijk de beste hosting voor je website kiest, hebben we een aantal tips voor je.

Hoe bekend zijn ze?

Kies je voor een relatief onbekende hostingpartij, dan hoeft dit natuurlijk niet per se betekenen dat dit minder goed is, integendeel zelfs. De vaak wat onbekende hostingpartijen zijn doorgaans vooral voor de wat specifieke wensen een goede keuze. Hier vind je niet alleen de beste servers waarop jouw website of webshop kan worden gehost, maar beschikken ze ook over de juist technische kennis waarmee ze je kunnen ondersteunen met de meest complexe vraagstukken. Dus bij jij voornemens een flinke website of shop te bouwen, dan is het verstandig om eens wat verder te kijken dan de bekende grote partijen. Een goed alternatief is namelijk premium WordPress hosting via VDX.nl. Deze hostingpartij beschikt namelijk over de allerbeste apparatuur en kan je niet alleen voorzien in een wat kleinere hosting voor nu, maar ook in een VPS voor in de toekomst.

Type hosting

Wanneer jij je website of shop wilt gaan hosten, dan kan dit op een aantal verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een managed wordpress hosting, maar ook voor een shared hosting of een VPS. Vooral in het begin zie je dat mensen vaak de keuze maken voor een shared hosting aangezien deze een stuk voordeliger is. Wel moet je er rekening mee houden dat deze qua snelheid vele malen trager is aangezien je de server deelt met anderen. Kies je voor een VPS, dan heb je een eigen server, waar je meerdere websites op kunt hosten. Ook voor eventueel je klanten mocht je dit aanbieden als bijvoorbeeld websitebouwer.

Gebruikerservaring

Als laatste is het handig dat je hosting eenvoudig te bedienen is via de backend. Het is natuurlijk wel fijn dat je bijvoorbeeld eenvoudig enkele gegevens kunt aanpassen of dat je het fijner vindt dat dit 24/7 voor je geregeld kan worden. Het belangrijkste is dat eventuele problemen eenvoudig kunnen worden gemeld en snel kunnen worden opgelost. Uiteindelijk is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat je er een goed gevoel bij hebt en dat de website of shop de juiste snelheid heeft en een optimale gebruikerservaring biedt. Is dit niet het geval, dan is het zaak zo snel mogelijk te zorgen dat dit wel gebeurt. Een trage website is namelijk funest voor je conversie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *