Denk je er over na om zelf je huis te verkopen? Wat een stoer idee zeg! Nu de woningen ontzettend schaars zijn en de vraag enorm groot; kun je gemakkelijk besparen op de kosten voor een makelaar. En van dat geld kun je dan weer een mooie vakantie boeken! Maargoed, nu eerst nog wel even zelf je huis verkopen. Hieronder tref je 5 handige tips.

  1. Verdiep je in de woningmarkt

Voordat je begint met zelf je huis te verkopen is het een slim idee om je te verdiepen in de woningmarkt. Wat gebeurt er momenteel? Worden er in jouw wijk veel woningen verkocht? Op welke waarde wordt jouw huis geschat? Welk type mensen zouden graag in jouw huis willen wonen? En veel meer van dat soort vragen! Hoe meer je van tevoren weet, hoe beter beslagen je ten ijs komt. 

  1. Geef je huis een leuke inrichting

De eerste indruk is key! Daarom is het verstandig om je huis zo leuk mogelijk in te richten. Dit kun je doen door wat nieuwe bloemetjes in de tuin te poten, wat sfeervolle kussens op de bank te leggen en de lichten aan te doen. En zo zijn er natuurlijk nog veel manieren hoe je het huis leuk in kunt richten. Wat ook heel goed werkt is een toffe luchtfoto van eigen woning. Dat vinden bezoekers vaak helemaal geweldig en deze kun je ook nog eens gebruiken op de verkoopplatformen. Je kunt zo’n foto gemakkelijk laten maken door een drone fotograaf

  1. Ga in gesprek met makelaars en ontvang nuttige informatie

Een handige tip voor het inwinnen van informatie is om gratis een kennismakingsgesprek in te plannen met een makelaar bij jou in de buurt. Tijdens deze kennismaking kun je vragen hoe het proces verloopt en op welke manier de makelaar denkt de maximale verkoopprijs eruit te halen. Deze informatie kun je vervolgens zijn toepassen als je zelf je huis gaat verkopen. Altijd handig, zulke tips!

  1. Pak kleine klusjes aan en zorg dat je huis spik en span is

Een van de belangrijkste tips: geef potentiële kopers zo min mogelijk kritiekpunten waardoor ze het huis niet meer willen kopen. Hangt de lamp bijvoorbeeld een beetje scheef? Zorg er dan voor dat deze voor de bezichtigingen keurig netjes recht hangt. En zo geldt dat bijvoorbeeld ook voor afbladderende verfrandjes, plintjes, etc. Kortom, zorg ervoor dat je huis er pico bello uit ziet!

  1. Ken alle min- en pluspunten van je huis

De laatste tip voor het zelf verkopen van je huis is het feit dat je zowel de plus- als minpunten van het huis weet. Natuurlijk moet je niet te veel de nadruk leggen op de minpunten, maar je bent officieel verplicht om ook de gebreken van het huis te benoemen tijdens de bezichtigingen. Daarnaast is het vooral slim om alle pluspunten te kennen, met daarbij de voordelen. Daarmee kun je mensen goede inzichten geven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *