Hou je van cocktails? Wat dacht je van heerlijke, prikkelende cocktails gemaakt met overheerlijke drankjes? Zo ja, dan heb je geluk! In deze blogpost gaan we je leren hoe je de pornstar martini maakt. Het is een drankje dat je smaakpapillen zal verbazen en je naar meer zal laten verlangen. Dus waar wacht je nog op? Lees verder en leer hoe je deze geweldige cocktail maakt!

Wat zit er in een pornstar martini cocktail? 

Dit is wat je nodig hebt om deze verfrissende cocktail te maken, ook bekend als een Rock Star, Movie Star, en Passion Fruit Martini. Onthoud dat je er ook je eigen draai aan kunt geven!

 • Wodka of vanillewodka (zoals Absolut Vanilia of Stolichnaya Vanil Wodka).
 • Sap van verse passievrucht of in de winkel gekochte puree. Als je in de winkel gekochte puree gebruikt, moet je misschien het limoensap aanpassen en de suikersiroop weglaten. Commerciële passievruchtenpuree is over het algemeen veel zoeter dan de verse vrucht.
 • Passievruchtenlikeur, zoals Passoa. Er zijn niet veel passievruchtlikeur alternatieven voor Passoa, maar je zou deze Boe Passion Gin kunnen proberen die zowel de wodka als de Passoa zou vervangen in dit cocktailrecept.
 • Vers limoensap, optioneel, om de zoetheid te verminderen.
 • Simpele siroop (suikersiroop).
 • Vanille-extract, pasta of zelfs een vers vanillestokje of maak een eenvoudige vanillesuikersiroop als je geen wodka met vanillesmaak kunt krijgen
 • Een flinke scheut gekoelde Prosecco of Champagne ernaast.
 • Vers passievrucht schijfje om te garneren.

Hoe maak je een pornstar martini cocktail?

Bekijk de onderstaande handleiding om stap-voor-stap je eigen pornstar martini cocktail te maken. 

Stap 1: verkoel de glazen
Zet twee martiniglazen in de vriezer om te koelen. Een pornstar martini cocktail is pas echt lekker als de glazen goed koel zijn. 

Stap 2: haal het sap eruit
Snijd de passievruchten in plakjes en schep de pitjes in een zeefje boven je cocktailshaker. Druk met de achterkant van een lepel op de pitjes om het sap eruit te halen. Je kan het vruchtvlees ook rechtstreeks in je shaker scheppen. 

Stap 3: tijd om te shaken!
Vul je cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes. Voeg de wodka, passievruchtenlikeur, limoensap, suikersiroop en vanille-extract (indien gebruikt) toe. Schud hard gedurende 30 seconden. Proef je cocktail, is hij te zoet of te zuur? Pas dan het limoensap of de suikersiroop (ook bekend als eenvoudige siroop/ gomme siroop) aan.

Stap 4: geniet ervan
Giet de cocktail in de gekoelde glazen en garneer met een dun plakje passievrucht. Serveer de Prosecco ernaast.

Liever kijken hoe je een pornstar martini cocktail maakt?

Bekijk dan de onderstaande video. 

Hoe drink je een pornstar martini cocktail? 

Nu je een lekkere pornstar martini cocktail hebt gemaakt is het zaak om het drankje nog op de juiste manier te drinken! 

Een Pornstar Martini cocktail moet worden geserveerd in zeer koude martiniglazen en gegarneerd met een stukje passievrucht. Er hoort een scheutje (ongeveer 45 ml) prosecco of champagne bij.

Er is enige discussie over wat er met het shot prosecco moet gebeuren. Drink je het naar binnen of giet je het naar binnen?

Sommige mixologen zeggen dat je de prosecco langzaam over de passievrucht moet gieten om de smaak vrij te laten komen en de cocktail vervolgens opdrinken.

Volgens ons is de “juiste” volgorde van het drankje: schep de passievrucht uit en zuig op de pitjes, neem dan afwisselend slokjes cocktail en prosecco.

Waarom wordt het een pornstar martini cocktail genoemd?

De Pornstar Martini cocktail is een echte moderne klassieker en waarschijnlijk een van de meest succesvolle cocktails die in de 21e eeuw zijn uitgevonden. Het is een cocktail die, sinds zijn creatie in 2002, wereldwijd waardering heeft gevonden. De legendarische barman Douglas Ankrah vond deze wodka cocktail uit achter de bar van The Townhouse Bar in Knightsbridge, Londen. Naar verluidt noemde hij de cocktail aanvankelijk de ‘Maverick Martini’, naar een groezelige club in Kaapstad, Zuid-Afrika. De cocktail won snel aan populariteit onder de meer pakkende naam ‘Pornstar Martini’, die zinspeelt op de passievrucht in de drank.

Welk type cocktailshaker is het best om een pornstar martini te maken? 

Er zijn 3 hoofdtypes van cocktailshakers waarmee je een pornstar martini mee kunt maken.

 • De Cobbler Shaker: Ook bekend als een 3-delige shaker, is goedkoop en goed voor beginners omdat het een ingebouwde zeef in het deksel heeft.
 • De Franse of Parijse Shaker: Meestal een 2-delige die geen ingebouwde zeef heeft. Hij is gemaakt van staal en kan een cocktail heel snel koelen.
 • De Boston Shaker: Bestaat uit een metalen blik en een glazen beker, heeft geen ingebouwde zeef. Het is de shaker die je meestal in bars ziet en de keuze van de professional.

Wij hebben een paar verschillende cocktailsets en gebruiken bijna altijd een Boston Shaker. Je moet er wel voor zorgen dat het blikje goed afsluit, want dat kan moeilijk te openen zijn. De truc is om in het blikje te knijpen waardoor de verzegeling verbroken wordt en dan zou het glazen deksel er gemakkelijk af moeten springen.

Welke shaker je ook kiest, je krijgt altijd een geweldige cocktail, zolang je maar veel ijs gebruikt en voorzichtig in je cocktailglas spuit.

We hopen dat je genoeg informatie hebt om een overheerlijke pornstar martini te maken. Geniet ervan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *