Vanwege de huidige lockdown door de coronacrisis is thuiswerken weer het advies. Maar de inrichting van een kantoorruimte in huis kan vaak als lastig worden ervaren. Welke spullen heb je nu echt nodig en welke spullen zijn overbodig en zorgen juist voor troep? Welke kleuren staan mooi in een kantoor? In deze blog lees je waar je op moet letten wanneer je een nieuw kantoorpand gaat inrichten.

Licht

Zorg dat je allereerst genoeg daglicht krijgt in je kantoorruimte. Hoe meer daglicht er is, hoe fijner dit zal werken. In een donkere ruimte wordt je concentratie al snel minder. Ook zorgt een donkere ruimte ervoor dat je sneller je inspiratie verliest of vastloopt in een probleem of je eigen gedachtes. Een lichte ruimte zorgt juist voor energie. Daardoor kom je sneller tot nieuwe inzichten. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om in het gehele kantoor op elke plek voldoende daglicht te hebben. Maar verlichting is wel belangrijk. Kies daarom voor verlichting die efficiënt is, maar daarnaast ook mooi is. Voor niemand is het namelijk prettig om onder TL-balken te werken…

Werkhouding

Werken doe je het best op een bureaustoel waar je goed op zit en die daarnaast ook goed is voor je houding. Een goede bureaustoel is dus heel belangrijk voor in je kantoor. Stoelen zijn er in alle soorten en maten. Wanneer je veel tijd van de dag besteedt op een stoel, is het zaak te kiezen voor een goede versie: niet alleen voor het zitcomfort, maar ook om lichamelijke klachten te helpen voorkomen. Ook zijn er verschillende bureaus, zoals een sta-bureau of een hoekbureau. Kies een werkhouding die voor jou het prettigst werkt.

Duurzaam

Tegenwoordig speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. We denken steeds meer aan het milieu. Dat laten we niet alleen zien in de keuze voor ons voedsel en door het scheiden van afval, maar je kunt ook je kantoor of huis milieubewust inrichten. Kies voor spullen van gerecycled materiaal, led-lampen en zet leuke planten of bloemen in je kantoor. Planten fleuren direct je interieur op, maar verbeteren daarnaast ook het leefklimaat door de luchtzuiverende werking. Doen dus!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *