Als je op zoek bent naar een leuke, unieke manier om Amsterdam te verkennen, overweeg dan een canal cruise. Er zijn veel verschillende cruises om uit te kiezen, dus je kunt er vast en zeker een vinden die bij je interesses en budget past. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon de stad vanuit een ander perspectief wilt zien, een canal cruise Amsterdam is misschien wel de perfecte manier om dat te doen.

De geschiedenis van de Amsterdamse grachten en hoe ze tegenwoordig worden gebruikt

Amsterdam is een stad gebouwd op water. De grachten werden oorspronkelijk aangelegd voor transport en verdediging, maar tegenwoordig worden ze vooral gebruikt voor toerisme en recreatie. Er is meer dan 100 kilometer aan grachten in Amsterdam, en ze zijn een groot deel van wat de stad zo speciaal maakt.

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de grachten, zijn er verschillende rondvaarten die zich hierop richten. Je leert hoe de grachten zijn aangelegd, waarom ze zo’n belangrijk deel uitmaken van de identiteit van Amsterdam en hoe ze vandaag de dag worden gebruikt.

Als je gewoon wilt ontspannen en genieten van het landschap, zijn er ook zeker canal cruises die een meer ontspannen ervaring bieden. Deze cruises duren meestal ongeveer een uur en nemen je mee door enkele van de mooiste delen van Amsterdam. Je ziet de iconische bruggen, historische gebouwen en beroemde grachten van de stad. 

Wat kun je verwachten van een canal cruise Amsterdam

Rondvaarten duren meestal een uur, maar er zijn ook rondvaarten van een halve of een hele dag. Sommige van de langere cruises zijn inclusief stops bij andere attracties zoals musea of windmolens. Kwa prijs kan er veel variatie zitten afhankelijk van via welke organisatie je boekt. Maar er is vrijwel altijd een korting toepasbaar voor kinderen en studenten.

Tijdens een canal cruise door Amsterdam kun je achterover leunen en ontspannen van het landschap genieten. De meeste boten hebben een overdekt dek, zodat je zelfs bij regen droog kunt zitten. En als je honger krijgt tijdens je canal cruise, hebben veel van de  boten een bar of restaurant aan boord.
Dus als je op zoek bent naar iets leuks en unieks om te doen in Amsterdam, overweeg dan eens een canal cruise Amsterdam. Er is zeker een rondvaart die perfect bij jou past en er zijn veel organisaties die ze aanbieden, dus ga nu op zoek naar de perfecte optie voor jou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *