Keukens kun je in vrijwel alle vormen aanschaffen die je maar wilt. Denk aan een L-vormige of U-vormige keuken, een keuken met kookeiland en natuurlijk de rechte keukens. Rechte keukens klinken heel erg saai, maar dat zijn ze absoluut niet. Want je hebt voldoende mogelijkheden om je droomkeuken samen te stellen terwijl je ook voldoende opties hebt in kleuren, materialen en oplossingen. Wil je meer weten over de rechte keuken? Lees dan snel verder.

Rechte keukens zijn niet bijzonder, of toch wel?

In de regel zijn rechte keukens niet heel bijzonder. Er is een keukenblok met een wasbak en een kraan aanwezig, je hebt ruimte voor een kookplaat en je kunt bergingsruimte creëren met een aantal opbergkasten of keukenkastjes. Boven het keukenblok hangen vaak nog extra kasten voor meer bergingsruimte van servies of apparaten die je in de keuken gebruikt. Ondanks dat de rechte variant niet heel spannend is, kun je het wel een stuk spannender maken als je bepaalde keuzes maakt.

Hoe je rechte keukens aantrekkelijker maakt

De keukens zijn aantrekkelijker te maken door de keuken te voorzien van leuke en bijpassende woonaccessoires. Kies voor het neerzetten van plantjes, kleurrijke kookboeken en ouderwetse blikken die meer sfeer aanbrengen. Een andere optie is om bijvoorbeeld het kleurpalet van de keuken licht en neutraal te houden, maar om de spatwand of een vloer in een aanwezige kleur aan te brengen. Dat zorgt al voor een compleet ander gezicht. Open kastjes zijn ook een goede optie om het rechte model aantrekkelijker te maken. Ze zijn minder praktisch, maar bieden wel ruimte voor leuke accessoires waar we eerder over spraken.

Maak er een woonkeuken van

Je kunt van een rechte keuken een woonkeuken maken. Plaats in de keuken een mooie en bijpassende eettafel met eettafel stoelen en maak het gezelliger door sfeerverlichting aan te brengen en schilderijtjes op te hangen. Is je ruimte zeer beperkt? Kies dan voor bijvoorbeeld een kookeiland of een bar met bijpassende krukken. Dan heb je ook het doel bereikt om van deze keukens woonkeukens te maken. Terwijl je de beperkte ruimte die je hebt ook optimaal benut.

Rechte keukens met een eiland

De vorm van rechte keukens leent zich ook uitstekend voor het plaatsen van een eiland. Als je daar tenminste de ruimte voor hebt. Een eiland is praktisch en je kunt er bijvoorbeeld ook krukken bij neerzetten, zodat je ook direct een leuke zitplek hebt. Je kunt kiezen voor een praktisch eiland met meer bergingsruimte of kies voor een kookeiland met kookplaat en oven. Houd er dan wel rekening mee dat het plaatsen van deze keukens arbeidsintensiever is, omdat ook de leidingen moeten worden verlegd. De totale oplossing is dan ook een stukje duurder. Maar het is wel de perfecte manier om de beperkte ruimte optimaal te benutten en om van in de regel de saaie keuken een mooie plek te maken. Dat lukt zeker als je onze tips opvolgt en slim omgaat met het ontwerpen, samenstellen en het inrichten van je nieuwe keuken. Tegenwoordig kun je overigens op veel websites een keuken ontwerpen online!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *