Niets is spannender dan het kopen van een nieuw huis. Helaas gaat het kopen van een huis niet zomaar, en moet je hiervoor nog meerdere dingen regelen. Denk hierbij aan het afsluiten van nieuwe brandverzekeringen en het uitzoeken van verschillende energielabels. Weet je niet helemaal hoe dit in elkaar steekt? Geen probleem, speciaal voor jou hebben we het hier in het kort toegelicht.

Het vergelijken van brandverzekeringen toch veel voordelen

Iets waar je wellicht niet direct aan denkt bij het kopen van een nieuw huis is brandverzekeringen vergelijken. Een brandverzekering is een verzekering die de schade dekt voor niet alleen brand, maar ook voor storm, water, natuurrampen en als er bijvoorbeeld een auto tegen je huis aanrijdt. Een brandverzekering dekt daarnaast ook de schade die wordt veroorzaakt door uw buren die gevolgen heeft voor uw woning. Dit dekt dat zowel schade aan materiële voorwerpen als personen. Denk hierbij aan fysieke schade of ongemak dat je hebt opgelopen na de ramp. Het is erg handig om een brandverzekering af te sluiten en ze eerst goed met elkaar te vergelijken. Door ze te vergelijken weet je zeker dat je degene uitkiest die het beste bij jou past.

Een zuinige energielabel, of toch niet?

Voordat je een huis koopt is het belangrijk om uit te zoeken welk energielabel het huis heeft. Het is verplicht bij verkoop om dit beschikbaar te stellen voor nieuwe kopers of huurders en ook als een nieuwe woning wordt gebouwd moet dit terug te vinden zijn. Dit kan je dus erg gemakkelijk terugvinden. Een energielabel geeft aan hoe veel of weinig energie jouw huis verbruikt. A++++- is het zuinigst, terwijl een G-label het meeste energie verbruikt. Door dit goed uit te zoeken kan je van tevoren al berekenen hoe hoog je energierekening ongeveer zal zijn. Ook heeft het invloed op de koop- en huurprijs. Zoek dit vooraf goed uit!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *