Dacht je dat nachtmerries alleen voor kinderen waren? Denk nog eens na. Zowel kinderen als volwassenen kunnen nachtmerries ervaren, die verschillen van nachtmerries. Deze ongewenste verstoringen kunnen slechts af en toe optreden en hebben weinig blijvende gevolgen, maar als ze een vast onderdeel zijn van uw nachtrust of als ze plotseling zijn begonnen, kan er iets zijn dat ze heeft veroorzaakt en dat kan worden aangepakt om helpen u weer gemakkelijk te slapen.

Voor volwassenen zijn er significant verschillende redenen waarom we nachtmerries ervaren, dus het is belangrijk dat we onderscheid maken tussen slaapstoornissen bij volwassenen en kinderen. Met hypnotherapie kan een deel of geheel van het probleem verholpen worden. Nieuwetijds Opleidingen helpt hierbij.

Toegeven dat je als volwassene nachtmerries hebt, kan een beetje dom of gênant lijken. Daar zouden we toch allang overheen gegroeid moeten zijn? Maar ‘s nachts doodsbang of verdrietig wakker worden is verre van alleen maar een slechte droom.

De American Academy of Sleep Medicine suggereert dat tussen de 50% en 85% van alle volwassenen wel eens nachtmerries heeft. Verder denkt men dat tussen de 2% en 8% van de volwassenen regelmatig nachtmerries heeft. Dus om te beginnen ben je niet de enige. Maar wat is de oorzaak van de jouwe en kunnen ze worden versoepeld?

Nachtmerries worden zo vaak geassocieerd met kinderen dat wij, als volwassenen, kunnen verwaarlozen om ze serieus te nemen wanneer wij, of onze dierbaren, ze ervaren. Ze kunnen slechts af en toe voorkomen, maar hun intensiteit kan een aanzienlijke impact hebben. Vaak kan het een grotere uitdaging zijn om weer in slaap te vallen na een nachtmerrie en het is begrijpelijk dat het onderwerp ons een groot gevoel van onbehagen kan bezorgen.

Toen we kinderen waren, waren onze nachtmerries misschien gevuld met vreemde wezens en gevoelens van verloren of opgejaagd te zijn. Maar als volwassenen hebben ze vaak bekende gezichten in zich en de gevoelens van angst, schaamte, schuld, hulpeloosheid en pijn kunnen een veel grotere impact hebben dan we op oudere leeftijd misschien verwachten.

Wat veroorzaakt nachtmerries?

Er zijn een aantal redenen waarom we als volwassenen nachtmerries kunnen ervaren. Hypnotherapie kan bij veel van deze problemen helpen, maar het is belangrijk dat er tijd wordt besteed aan het begrijpen waarom nachtmerries optreden, aangezien andere veranderingen in uw levensstijl of behandelingen voordeliger kunnen zijn.

Dus, wat veroorzaakt deze nachtverstoorders? Welnu, er is een scala aan mogelijkheden; bij volwassenen zijn sommige oorzaken psychologisch, hormonaal of zelfs medicinaal.

Depressie en angst kunnen vaker nachtmerries veroorzaken, wat logisch lijkt, omdat we weten dat de hersenen de gebeurtenissen, gedachten en emoties van de dag ‘s nachts verwerken. Als je last hebt van een depressie of angst, ligt het voor de hand dat dit ook in je slaap doordringt. Frustrerend genoeg zijn antidepressiva een van de belangrijkste medicijnen die nachtmerries kunnen veroorzaken, dus er is geen garantie dat medicatie voor de depressie zal bijdragen aan een betere nachtrust. Dit is een voorbeeld van wanneer hypnotherapie een goede metgezel kan zijn om nachtmerries te bestrijden. Er is een element van counseling dat deel uitmaakt van hypnotherapie en dat u kan helpen bij het vinden van de oorzaak van wat u mogelijk dwarszit. Geconfronteerd worden met dat trauma of die zorgen kan enorm gunstig zijn voor zowel uw algemene gemoedstoestand als uw nachtrust. Omdat hypnotherapie rechtstreeks met het onderbewuste te maken heeft, kan het opsporen van deze triggers veel sneller gaan, net als de tijd die wordt besteed aan het omgaan met het onderbewuste en de genezing.

Als je niet in de juiste gemoedstoestand bent om de onderliggende trigger aan te pakken, dan kan hypnotherapie je kalmeren en je in een vredige slaap brengen. Veel therapeuten bieden opnames aan om mee te nemen die u naar eigen inzicht kunt gebruiken. Als je uit een nachtmerrie bent ontwaakt, kan het zijn dat een korte opname op je telefoon de oorzaak niet wegneemt, maar het kan je helpen om weer te ontspannen in een kalme gemoedstoestand.

Hormoonspiegels bij vrouwen kunnen een andere reden zijn waarom nachtmerries optreden. Tijdens de perimenopauze raken de hormonen meer uit balans en dit kan grotere nachtstoornissen veroorzaken, zoals nachtelijk zweten en alarmerend levendige dromen. Vaak worden deze dromen gevoed door angst en dus negatief en verontrustend in hun inhoud. De intensiteit van deze dromen kan ervoor zorgen dat je je ongelooflijk onrustig en gestoord voelt. Medicatie kan een ondersteuning zijn in tijden zoals de menopauze, maar nogmaals, HST kan een oorzaak zijn van nachtmerries, dus het is de moeite waard om een ​​dagboek bij te houden over wanneer u last heeft van deze nachtelijke stoornissen. Komen ze regelmatig genoeg voor dat het verband houdt met uw menstruatiecyclus of is het niet gerelateerd?

Stress is een andere grote trigger voor nachtmerries bij volwassenen. Nogmaals, we zien de verbanden tussen de hersenen die alles proberen te verwerken waarmee ze te maken hebben en die ‘s nachts onze onderbewuste gedachten binnensijpelen. Hypnotherapie is een geweldige hulp in dit soort situaties. Het heeft de kracht om op vreedzame wijze te ontgrendelen wat er in je onderbewustzijn op de loer ligt – situaties waarvan je dacht dat je ze had afgehandeld, huidige uitdagingen waarvan je niet zeker weet hoe je verder moet, gevoelens van minderwaardigheid, frustratie of schuldgevoelens. Al deze, en nog veel meer, kunnen worden overwonnen met behulp van hypnotherapie.

Wat is het verschil tussen nachtmerries en nachtmerries?

Met kinderen moeten we het anders aanpakken. Maar eerst is het de moeite waard om de verschillen tussen nachtmerries en nachtmerries te ontrafelen. De eerste is een nare droom; onaangenaam en verontrustend, maar nachtelijke paniekaanvallen zijn heel anders, omdat het kind vaak niet wakker is wanneer het ze ervaart, maar het kan lijken alsof ze zijn omdat hun ogen open kunnen zijn.

Een kind met nachtangst kan rondspartelen, schreeuwen, huilen en schreeuwen. Ze kunnen erg verdrietig lijken en het is moeilijk om niet in te grijpen en hen te troosten. Het wordt echter door de NHS aanbevolen om geen interactie met het kind te hebben wanneer ze een nachtelijke terreur ervaren. Deze worden veroorzaakt door een plotselinge verstoring van hun slaap, zoals een luide knal of de noodzaak om naar het toilet te gaan, en hoewel de ervaring voor een ouder die getuige is van deze episodes erg intens kan zijn, zal het kind ze zich ‘s ochtends niet meer herinneren, dus het is aan te raden dat ze de volgende dag niet worden besproken om te voorkomen dat het kind van streek raakt.

Nachtmerries bij kinderen

De nachtmerries van kinderen zijn vergelijkbaar met die van volwassenen, in die zin dat ze optreden wanneer het onderbewustzijn probeert de gevoelens, emoties en ervaringen van hun dag te begrijpen. Dit is ook een tijd waarin kinderen angsten projecteren die bij hen kunnen opkomen. Daarom is achtervolging of verdwalen zo’n veelvoorkomende inhoud voor nachtmerries.

Naarmate ze groeien en de wereld om hen heen begrijpen, kunnen nachtmerries vaker voorkomen bij kleintjes en is behandeling misschien niet nodig. Als u zich echter zorgen maakt over de inhoud, intensiteit of regelmaat van de nachtmerries van uw kind, is het de moeite waard om de hulp van een professional in te roepen.

Omdat hypnotherapie voor elk individu op maat wordt gemaakt, zal uw therapeut uw sessies afstemmen op u en uw behoeften. Het is iets unieks voor jou en therapeuten vermijden alles dat lijkt op een ‘one size fits all’-model. Zoals we hebben gezien, kan de reden waarom u nachtmerries heeft heel divers zijn en dat geldt ook voor de aanpak van de behandeling. Samen met uw therapeut spreekt u een behandeltraject af waar u zich prettig bij voelt en wat bij u past.

Zoek een hypnotherapeut die met nachtmerries omgaat

Er zijn meer dan 1.800 hypnotherapeuten vermeld op de Hypnotherapie Directory, die in het hele VK werken. Of je nu online of persoonlijk kennis wilt maken met hypnotherapie, je zult waarschijnlijk iemand vinden die je kan helpen.

Afhankelijk van wat je vermoedt dat je nachtmerries veroorzaakt – of het nu stress, depressie, angst of iets anders is – kun je door de profielen van therapeuten bladeren totdat je iemand vindt met wie je resoneert. Zodra je iemand hebt gevonden, stuur je diegene gewoon een e-mail. Stel zeker al je vragen – dit zal de hypnotherapeut helpen je beter te begrijpen en ervoor te zorgen dat je de hulp krijgt die je nodig hebt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *