Een terras is een geweldige plek om van het buitenleven te genieten. Als je een kleine tuin hebt, kan het moeilijk zijn om een ontwerp te vinden dat goed bij je omgeving past. Gelukkig kunnen terrastegels helpen dit probleem op te lossen! Terrastegels in het formaat 60×60 worden daarom steeds vaker gebruikt. Ze creëren namelijk het idee dat er meer ruimte is. Dit is dus ideaal voor mensen met een kleinere tuin. Terrastegels in 60×60 zijn beschikbaar in verschillende kleuren en materialen. Zo ben je er van verzekerd dat er altijd een terrastegel is in het formaat 60×60 die bij je andere wensen past. In dit artikel bespreken we wat voor verschillende soorten terrastegels 60×60 er zijn, waarom ze meer ruimte lijken te creëren en hoe ze vaak worden gebruikt. 

Terrastegels van 60×60

Er zijn verschillende formaten terrastegels denkbaar. Over het algemeen geldt overigens wel dat terrastegels op zichzelf vaak al groter zijn dan andere soorten sierbestrating. Terrastegels van 60×60 zijn hierbij verreweg het meest populair. Hier zijn verschillende redenen voor. De meest bekende heeft alles te maken met de verhouding tussen de beschikbare ruimte in de tuin en de grootte van de tegels. Terrastegels 60×60 kunnen je tuin er namelijk ruimer laten uitzien maar hier zitten wat kanttekeningen aan. Zo is een tuin die erg klein of smal is misschien minder gebaat bij grotere tegels. Een goede maatstaf hiervoor is dat er minstens drie tegels naast elkaar moeten liggen voordat dit ruimere effect bereikt is.

Terrastegels en andere tegels

Terrastegels worden soms ook wel tuintegels genoemd. Over het algemeen worden terrastegels een meer gangbare term gevonden voor een duidelijke reden. Over terrastegels wordt namelijk vaak gedacht dat ze groter zijn dan tuintegels. Terrastegels zijn hiernaast in verschillende formaten verkrijgbaar. Het meest bekende formaat is 60×60, deze wordt namelijk verreweg het meest verkocht. Ook zijn er hiernaast grotere en kleinere maten  beschikbaar.

Verschillende materialen van terrastegels 60×60

Voordat je de keuze maakt voor mooie terrastegels in het formaat 60×60, is het erg belangrijk dat je ook stilstaat bij praktische aspecten. Het materiaal van je terrastegel kan namelijk veel uitmaken. Bepaalde materialen laten bijvoorbeeld slecht water door, zoals bijvoorbeeld onbehandelde betontegels. Ook gaan tegels van bepaalde materialen langer of minder lang mee. Tenslotte is de prijs ook erg belangrijk, over het algemeen geldt zoals met veel zaken het geval is dat terrastegels van een betere kwaliteit die langer meegaan vaak ook duurder zijn. Let dus goed op het soort materiaal dat je kiest!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *