Amsterdam, een stad bekend om zijn grachten en gezellige cafés, is ook een walhalla voor sportliefhebbers. Of je nu een doorgewinterde atleet bent of gewoon op zoek naar leuke manieren om actief te blijven, er is voor ieder wat wils. In deze blog duiken we in enkele van de leukste sporten die je in Amsterdam kunt ontdekken, inclusief de innovatieve EMS training en het steeds populairder wordende padel.

EMS Training: Snel fit worden

Heb je ooit gehoord van EMS training? EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie. Dit is een nieuwe technologie waarbij de spieren tijdens het trainen extra worden gestimuleerd met elektrische impulsen. Het klinkt misschien een beetje als iets uit een sciencefictionfilm, maar het is een echt bestaande en erg effectieve manier om je workout te intensiveren. Ems sport wint snel aan populariteit in Nederland. Vooral ems training in Amsterdam is al erg populair in onze hoofdstad.Dit komt doordat je in slechts 20 minuten per sessie een volledige lichaamstraining kan doen die gelijk staat aan 1 tot 2 uur trainen in de sportschool. In Amsterdam vind je meerdere studio’s die EMS training aanbieden. Het is de perfecte optie voor als je vaak last hebt van drukke dagen waarop je wel wilt sporten maar tijd tekort komt.

Padel: Snel, sociaal en Leuk

Een andere snel groeiende sport in Amsterdam, en eigenlijk heel Nederland, is padel. Het is een racketsport die de bekende elementen van tennis en squash combineert. Padel speel je in een glazen kooi waardoor het spel dynamischer is dan gewoon tennis. Je kunt namelijk net als bij squash ook de achterwanden gebruiken. Het is minder intensief dan tennis, waardoor het toegankelijk is voor alle leeftijden en niveaus. Padelbanen zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten rondom Amsterdam, dus er is vast wel een baan in jouw buurt te vinden.

Skateboarden: Vrijheid op vier wielen

Skateboarden is niet alleen voor tieners of diehard skaters. Het is een fantastische manier om de stad op een andere manier te ervaren. Skateboarden was vroeger razend populair in vele landen, waaronder ook Nederland. De laatste jaren begint deze sport opnieuw aan

populariteit te winnen in ons land. Amsterdam heeft meerdere skateparken waar je je tricks kunt oefenen of gewoon kunt rondrijden om het te leren. Het is ook een goede training voor je balans en uithoudingsvermogen. Pak je board en ontdek de vrijheid van vier wielen onder de rook van Amsterdam.

Roeien: Rustgevend en uitdagend

Als je iets unieks zoekt, overweeg dan om te gaan roeien. De vele grachten en wateren rond Amsterdam bieden perfecte mogelijkheden om te roeien. Het is een rustgevende maar krachtige sport die je zowel fysiek als mentaal uitdaagt. Roeien in de ochtendmist is niet alleen een workout; het is een meditatieve ervaring.

Tips voor beginners

Ben je nog geen fanatieke sporter en heb je ondanks deze tips geen idee wat je wilt gaan doen? Dan kunnen deze tips goed helpen.

Probeer verschillende sporten: Amsterdam biedt zoveel verschillende activiteiten; stap uit je comfortzone en probeer iets nieuws.

Doe mee aan Groepslessen: Dit is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren van instructeurs.

Wees voorbereid: Ongeacht de sport, zorg dat je de juiste uitrusting hebt. Comfortabele sportkleding en goede schoenen zijn een must.


Amsterdam is niet alleen een stad om doorheen te wandelen, maar ook om actief te verkennen. Of je nu de voorkeur geeft aan de technologische wonderen van EMS training of het tactische spel van padel, de sportmogelijkheden in Amsterdam zijn eindeloos. Waar wacht je nog op? Trek je sportkleding aan en duik erin!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *