Wil jij even een middagje heerlijk tot rust komen met je partner, moeder of misschien wel groep vriendinnen, dan is een high tea hiervoor bij uitstek geschikt. Tijdens zo’n gezellige middag kunnen jullie heerlijk met elkaar kletsen over van alles en nog wat en kun je tussendoor genieten van allerlei lekkere hapjes, die gaandeweg de middag op een etagere worden geserveerd. Vervolgens kun je tijdens deze middag allerlei verschillende smaken thee proeven, om deze vervolgens in een bijbehorend winkeltje voor jezelf mee te nemen naar huis. Heb jij het idee om je beste vriend, moeder of oma mee te nemen voor een high tea? Dan is dit alles wat je erover moet weten!

Wanneer doen we een high tea?

Een high tea wordt doorgaans gedaan in de late middag. Het maakt niet uit of je nu kiest voor een high tea in Eindhoven of ergens anders in het land. Dit is voor velen te vergelijken met een verlate lunch. Echter kunnen we je verzekeren, dat jij na een gezellig middag thee drinken en allerlei lekkere hapjes te hebben gegeten niet om 17.00 uur aan tafel zit voor het diner. Een high tea wordt doorgaans vaak tussen 14.00 en 17.00 gedaan, maar kan ook prima wat vroeger op de dag. Een erg veelgekozen tijd is vaak rond de lunch rond de klok van 12.00 uur. Zo heb je alle tijd om rustig te kunnen genieten en kunnen de heerlijke hapjes voldoende zakken voordat je aan het avondeten begint.

Wat krijg je allemaal tijdens een high tea

Tijdens een high tea krijg je naast allerlei heerlijke soorten thee ook specifieke engels lekkernijen. Waar de engelsen een high tea zien als een ‘afternoon’ tea, geldt dit voor ons Nederlanders natuurlijk niet. In Engeland wordt deze afternoon tea zoals het daar wordt genoemd tussen 16.00 en 17.00 gedaan. Waar wij vaak kiezen voor allerlei tropische smaken thee, drinken de Engelsen doorgaans vaak zwarte thee bij dit moment van de dag. De lekkernijen die tijdens een high tea worden geserveerd zijn vaak typische broodgerechten. Hierbij moet je denken aan scones, sandwiches en ook Engelse muffins. 

High tea reserveren

De populariteit van een high tea neemt de laatste tijd steeds verder toe. Vooral wanneer het heerlijk weer is, is het prachtig vertoeven in één van de vele prachtige locaties welke ons land kent. Op HighTea.nl vind je een overzicht met alle verschillende knusse theehuisjes welke ons land kent. Zo kun je eenvoudig selecteren op regio en kun je jouw dichtstbijzijnde thee huisje reserveren voor een gezellig middag high tea.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *