Een van onze meest favoriete aspecten van theeglazen is dat ze zo ontzettend veelzijdig zijn. Met een mooi en modern design zijn ze perfect voor een lunch met vrienden en kennissen. Ook een lekker ontbijt waarbij je even helemaal tot rust komt voordat je dag begint zijn goede theeglazen er belangrijk. Naast de praktische situaties zoals een ontbijt en lunch waarin mensen thee drinken, kan het thee drinken op zichzelf ook een unieke ervaring zijn. Wat we steeds meer terug zien komen zijn namelijk de high teas. Want zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van een ontspannende namiddag met vrienden en familie, nippend aan de prachtigste theeglazen, terwijl je de lekkerste traktaties eet en bijpraat over alles wat er de laatste tijd gebeurt is?

Theeglazen en high teas

Hoe je het went of keert, de meeste mensen in Nederland zijn de laatste tijd erg te spreken over de Engelse thee tradities, zoals de high tea. Traditioneel gezien wordt de thee bij high tea geserveerd in fleurige kopjes met bijpassend servies. Om de high tea in een wat moderner jasje te steken kun je natuurlijk altijd gebruik maken van theeglazen. Als je er over nadenkt om zelf een high tea te organiseren, kun je er ook voor kiezen om naast theeglazen gebruik te maken van een glazen etagere in plaats van een traditionele witte keramische variant. 

Wat een high tea is

Wat misschien leuk is om te weten, is dat wat wij een high tea noemen in Nederland eigenlijk een afternoon tea is in Engeland. De meesten in Nederland genieten namelijk van een high tea, met theeglazen of toch liever theekopjes, in de namiddag met allerlei verschillende hapjes. Dit wordt in Engeland ook wel een afternoon tea genoemd. De Engelse high tea vindt plaats rond het tijdstip dat wij normaal gesproken avondeten en is meer een maaltijd. Een high tea in Engeland kreeg zijn naam trouwens van de tafel waaraan men zit. Een high tea wordt geserveerd aan een hogere tafel, een eetkamertafel. Een afternoon tea wordt geserveerd aan een lage salontafel.

Theeglazen, scones en andere benodigdheden

Nu we weten wat een high tea is, is het een goed idee om te kijken naar wat je allemaal nodig hebt als je er zelf een wilt organiseren. Naast een geschikte thee of verschillende soorten thee, is de presentatie erg belangrijk. Mooie theeglazen bijvoorbeeld zorgen voor een moderne uitstraling. Daarnaast zijn de hapjes erg belangrijk. Vaak wordt er begonnen met hartige hapjes en wordt er langzaam opgewerkt naar zoete hapjes. Alle hapjes zijn daarnaast van een dusdanig formaat dat ze tussen je duim en wijsvinger passen. Tenslotte is het ook voor de presentatie belangrijk om stil te staan bij hoe je de hapjes serveert. Traditioneel gezien wordt hier een etagere voor gebruikt maar hier kan je zelf natuurlijk ook een twist aan geven!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *