WordPress is een welbekend CMS (content management system). Oftewel, WordPress is een programma waarin je websites kunt bouwen en onderhouden. Maar waarom is WordPress zoveel gebruikt ten opzichte van andere CMS-systemen? Dat komt omdat WordPress vele voordelen kent ten opzichte van andere CMS-systemen. Lees nu verder en ontdek!

WordPress is gratis

WordPress is gratis te gebruiken. Je kunt direct beginnen met een website bouwen. Hoewel WordPress laagdrempelig is in gebruik. Is het aan te raden om je website te laten bouwen door een WordPress bureau. Anders zit je vast aan een beperkt aantal thema’s en is je website qua techniek niet voldoende voorbereid om te scoren in de zoekmachines. 

WordPress is open source

Wereldwijd zijn er honderdduizenden developers die met WordPress werken. Op forums helpen ze elkaar problemen oplossen en het systeem te verbeteren. Dit wil zeggen dat WordPress door de community wordt verbeterd, dit is een constant proces. WordPress is dus nooit uit-ontwikkeld en er zijn honderdduizenden experts mee bezig uit alle hoeken van de wereld.

Eenvoudig in gebruik (en veel plugins)

WordPress is enorm gebruiksvriendelijk door de eenvoudige interface. Ook als je weinig verstand hebt van websites en coderen kun je snel wegwijs worden in WordPress. Doordat je in de interface weinig hebt te maken met harde code kun je ook als leek snel vinden waar je naar zoekt. Bovendien kent WordPress enorm veel plugins, waarmee je allerlei dingen kunt op je website. Deze plugins worden gemaakt door WordPress zelf, of door leden uit de community. Vaak ontstaat een plugin als een developer tegen een probleem aanloopt en dit besluit op te lossen met een programma. Dit programma wordt vervolgens gedeeld, zodat anderen dit probleem niet zelf hoeven op te lossen. Dat is het voordeel van WordPress.

Online veiligheid

Online veiligheid is een belangrijk onderwerp anno 2022. Gelukkig is WordPress enorm goed beveiligd. Het systeem is constant updates aan het doorvoeren om hackers een stapje voor te blijven. Zolang je WordPress regelmatig blijft updaten, blijft jouw website veilig.

WordPress website laten maken

Wanneer je een goede, concurrerende WordPress website wil laten maken dan doe je er verstandig aan dit te laten doen door een goede partij. Je vindt eenvoudig een partij bij jou in de buurt door te zoeken in Google. Bevind jij je bijvoorbeeld in Heerenveen? Zoek dan op Google naar “website laten maken Heerenveen”. Zo krijg je gelijk een overzicht van de beste webbouwers bij jou in de buurt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *