Of je nu je huis in Zoetermeer helemaal aan het verbouwen bent, je tuin zomer klaar maakt of een grote schoonmaak houdt in je woning, een container huren kan in veel gevallen handig zijn. Vaak zit je met een grote hoeveelheid puin of oude spullen. Het is lastig om deze zelf te vervoeren. Het kost vaak veel tijd voordat je alles hebt weggebracht. Het is daarom een ideale oplossing om een container te huren. Maar waar kan je het beste een container huren, Zoetermeer heeft veel opties.

Welke container heb je nodig?

Het is van belang om te weten welke container je nodig hebt. Niet elk verhuurbedrijf verhuurt de container die jij moet hebben. Ook kan het zijn dat je misschien een hele grote container nodig hebt terwijl sommige bedrijven alleen kleinere containers verhuren. Een container huren in Zoetermeer kan dus nog een hele opgave zijn. Om je een beetje op weg te helpen zal ieder soort container even worden uitgelegd.

Puincontainer

Ten eerste zijn er puincontainers. In een puincontainer mag je alleen puin afvoeren. Puin bevat onder andere stenen, grindtegels, metselpuin en dakpannen. Een puincontainer is vaak een van de goedkopere containers. Er mag daarom ook niet veel verschillend afval in. Heb jij meer om weg te gooien dan alleen puin, dan is deze container niet aan te raden. Er mag hier bijvoorbeeld gaan dakgrind of gips in. Ook puinzakken mogen niet weggegooid worden in deze container. Let dus goed op voordat je deze container wilt huren in Zoetermeer.

Bouwafvalcontainer

Ten tweede heb je een bouwafvalcontainer. Hier mag meer in dan in een puincontainer. In een bouwafvalcontainer mag bijvoorbeeld ook puin, maar ook gips, glas en grofvuil. Deze container is daarom ook een stukje duurder. Er mag echter ook een stuk meer in. Heb je veel verschillend afval dan is deze zeker aan te raden. Matrassen mogen ook in deze container maar vaak is dit met een toeslag. Let hier goed op bij het container huren in Zoetermeer. Er zijn ook een paar dingen die hier niet in mogen. Denk bijvoorbeeld aan kunstgras, koelkasten en dakafval.

Houtafvalcontainer

Zoals de naam al zegt mag in een houtafvalcontainer alleen hout. Dit gaat dan vooral over hout zoals spaanplaten en kozijnen. Geïmpregneerd hout, bomen en struiken mogen hier niet in. Wil je een houtafval container huren in Zoetermeer, let dan goed op dat je alleen hout erin gooit dat erin mag. Dus geen hout met kunststof of hout dat asbest bevat.

Groenafval container

Wil je wel bomen en struiken weggooien, dan ben je beter af met een groenafval container. Wil je deze container huren in Zoetermeer dan kun je bijna je hele tuin erin kwijt. Alleen kunstgras mag hier niet in. Het moet echt gaan om natuurproducten.

Grofvuilcontainer

In grofvuil containers kun je ook sloop en afvalhout kwijt, puin mag je hier ook in weggooien. Ook mag je in deze container meubels, raambekleding, fietsen en kunststof weggooien. Hier mag echter bepaalt afval niet in. Denk aan verfblikken, kunstgras, vriezers en koelkasten. Let hier dus goed op als je deze container wilt huren in Zoetermeer.

Grondcontainer

Tot slot is er nog de grondafval container. Een grondafval container huren in Zoetermeer doe je meestal als je iets uit wilt graven. Deze container is geschikt voor verschillende grondtypen zoals zand, veen, aarde, klei en graszoden en matten. Vervuilde grond, wortels en grind zijn bepaalde dingen die hier niet in mogen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *