Nieuwegein wordt politiek gezien als de meest gemiddelde gemeente van Nederland. Dat klinkt misschien nogal saai, maar Nieuwegein is een leuke gemeente met circa 28.000 huizen. Een gemeente die veel te bieden heeft. Er is plek voor diverse mensen en er worden ook bijzonder leuke activiteiten georganiseerd. Daarnaast ligt het nog geen 20 minuten rijden van Utrecht af.

Gemiddeld

Het inkomen van de mensen in Nieuwegein is redelijk gemiddeld. Hiermee wordt in dit geval bedoelt dat Nieuwegein zowel bijvoorbeeld inwoners heeft met een inkomen van 34.500 euro, als met een inkomen van 9.700 euro. De verschillen zijn daarin wel groot. Zo staat Buurt Blokhoeve bekend als een wijk met dure huizen en buurt De Liesbosch als een buurt waar mensen niet veel geld hebben.

Prettige grootte

Wat onder andere fijn is aan Nieuwegein, dat is het aantal inwoners. De gemeente is met 64.554 (1 januari 2022) inwoners niet te groot en niet te klein. Genoeg om te winkelen, maar ook nog klein genoeg om elkaar te kennen en om niet helemaal te verdwijnen in de massa.

Festival

Jaarlijks is er op een zondag in februari het festival ‘Gluren bij de Buren’. Het is een woonkamerfestival. Daarbij worden in verschillende plaatsen de woonkamer veranderd zodat het een tijdelijk podium is. Hier kan iedereen genieten van diverse optredens. Het kan gaan om een lokale talenten die graag hun zangkunsten laten horen tot theatermakers die graag iets van hun kunsten laten zien.

De opzet hierbij is dat het optreden drie keer 30 minuten duurt. Er zijn looproutes aangelegd, waardoor je op 1 dag maximaal 7 optredens kunt zien. De voostellingen zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk wel welkom.

Wedstrijd: De Kleine Prijs van Nieuwegein

In maart is er een jaarlijkse wedstrijd voor muzikanten en artiesten uit Nieuwegein en de direct omgeving. Deze wedstrijd heet ‘De Kleine Prijs van Nieuwegein’. Het is wel verplicht dat diegene die optreedt een band heeft met Nieuwegein. Coverbands mogen niet meedoen en een band moet opnames hebben op platformen zoals SoundCloud of Spotify. Jaarlijks zijn er ongeveer 10 artiesten en bands die mee mogen doen. Daarvoor zijn er voorrondes. De entree van het festival is 5 euro.

Wonen in Nieuwegein

Er zijn veel mensen die met plezier in Nieuwegein wonen. Lekker centraal en toch nog wat rust. Een mooie combinatie. Ook zijn voorzieningen goed geregeld in Nieuwegein. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een container huren in Nieuwegein, winkelen in een aantrekkelijk winkelcentrum. Naast dit soort praktische zaken, is er ook van alles op sociaal gebied. Bij de Sociale Kaart Nieuwegein kun je makkelijk terecht met vragen over zorg, werk, wonen, opvoeden of opgroeien. Op de website van de Sociale Kaart Nieuwegein vind je namelijk tal van websites, instanties, etc. voor een antwoord op je vraag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *