De zomer staat voor de deur, en daarmee ook het begin van het zware regenseizoen. Als je dakgoot oud, versleten en misschien zelfs verrot is, dan is het tijd voor een nieuwe! Maar voordat je aan de slag gaat met dit project, zijn er een aantal belangrijke dingen die je wilt weten over dakgoten voordat je met dit project begint. Het zal je veel tijd en frustraties besparen!

Waarom dakgoten belangrijk zijn

Dakgoten zijn belangrijk voor uw huis omdat ze het regenwater van uw huis afleiden. Dakgoten kunnen worden gemaakt van composiet of metaal, maar beide hebben hun voor- en nadelen. Metalen dakgoten kunnen langer meegaan, maar hebben een hogere prijs. Composiet dakgoten prijzen lager zijn, maar ze gaan misschien niet zo lang mee als de metalen duren.

Het installeren van een dakgoot

Het installeren van een dakgoot is niet moeilijk, het vereist alleen tijd en geduld! Om een dakgoot te installeren, meet je eerst of de goot past in de ruimte waar je hem wilt hebben. Knip dan overtollige lengte af door breder te knippen dan de opening voor je goot. Gebruik vervolgens een ritssluiting om de gootdelen met clips of schroeven aan elkaar te bevestigen. Tenslotte installeer je je nieuwe dakgoten door ze stevig aan het boeiboord van je huis vast te schroeven en de regenpijpen waar nodig aan te brengen.

Hoe weet je welke dakgoot het beste is voor jouw?

De juiste goot voor je hangt af van een verscheidenheid van factoren, zoals het type en de locatie van je huis. Voordat je beslist welk type dakgoot je wilt installeren, meet je de opening voor je dakgoot. Experts raden aan dakgoten te installeren met dezelfde breedte als de opening waarvoor ze zijn ontworpen. Dit zorgt voor een goede waterafvoer.

Nu de dakgoot is geïnstalleerd

De goten zijn nu geïnstalleerd! Nu, alles wat je hoeft te doen is achterover leunen en genieten van de regen. Vergeet niet dat je pas geïnstalleerde dakgoot ook regelmatig onderhoud nodig heeft. Dakgoten kunnen al na een paar jaar beginnen te roesten als ze niet goed worden onderhouden, dus let op tekenen van schade of slijtage! Vergeet daarnaast ook niet regelmatig je dakgoten schoon te maken. Zeker in de herfst kan er veel troep in je dakgoten achterblijven, als je dit te lang laat liggen kunnen er verstoppingen ontstaan waardoor je dakgoten het regenwater niet meer aankunnen. Probeer dit te voorkomen door jaarlijks, in de herfstperiode, je dakgoten schoon te maken!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *