Steeds vaker gaan mensen in een elektrische auto rijden. Jij hebt zelf ook de keuze gemaakt om een elektrische auto te kopen, waarschijnlijk omdat je een steentje bij wil dragen een aan beter milieu. Maar voor welke auto moet je kiezen? De keuze is reuze en dat maakt het niet makkelijker. In deze blog helpen we je een handje met tips waar jij op moet letten bij het kopen van een elektrische auto.

Actieradius

Aan de hand van de actieradius weet je hoe ver de auto maximaal kan rijden als hij helemaal geladen is. Het is dus belangrijk om te bepalen of je heel ver gaat rijden met de auto of dat je dagelijks 10 kilometer rijdt. Als dit laatste het geval is, dan hoef je hier niet echt op te focussen. Wel als je dagelijks ver moet rijden voor je werk bijvoorbeeld of dagelijks veel kilometers maakt om naar klanten te rijden. Wanneer je gefocust bent op de actieradius is het belangrijk dat wanneer je deze naar de praktijk vertaalt, je 2/3 pakt van het totaal. Een actieradius van 350 kilometer zal je ongeveer 200 km brengen. Houd daar dus rekening mee.

Snelladen

Weten wat de actieradius is, is natuurlijk belangrijk, maar het is ook goed om te weten hoe snel de auto kan opladen. Vooral als je lange afstanden rijdt, is het wel zo handig dat je auto snel op kan laden. Dat kan per auto namelijk wel verschillen. Als je dagelijks veel naar klanten over het hele land rijdt, is het wel zo fijn dat je tijdens je bezoek de auto aan de snellader kan doen. Zo kun je daarna gelijk weer de weg op! Een elektrische auto leasen kan zakelijk heel interessant zijn. Je hoeft dan geen groot aanschafbedrag te betalen, maar alleen maandelijks een bedrag. Bekijk hier het aanbod van verschillende elektrische auto’s: https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *