Het brouwen van een tripel is voor veel mensen een flinke uitdaging. Uiteraard ook niet heel gek te bedenken dat de smaken die bij elkaar moeten worden gebracht redelijk complex kunnen zijn voor iemand die net begint met brouwen. Gelukkig hebben ze daar wat op gevonden. Zo kun je namelijk je eigen tripel bierbrouw pakket bij wortbrouwer.nl bestellen, waarmee jij stap voor stap je eigen tripel biertje kunt maken. Waar dit normaliter een stuk complexer was, is dit met de komst van deze pakketten absoluut niet meer het geval. Om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet. 

De voordelen van een bierbrouw pakket

Het grootste voordeel van een bierbrouw pakket, is dat je zelf niet hoeft na te denken over de verhouding. Dit is allemaal al voor je gedaan en het enige wat jij hoeft te doen, is het tripel recept te volgen voor het brouwen van jouw perfecte biertje. Daarnaast heb je met dit pakket niets anders nodig dat een grote pan van zo’n 6 liter waarin je uiteindelijk aan het werk gaat met het  brouwsel, waardoor het ontzettend toegankelijk en dus ook laagdrempelig is voor zowel jong (wel 18+ natuurlijk) en oud. Op deze manier is het niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook nog een ontzettend gemakkelijk. Je hoeft namelijk helemaal nergens anders rekening mee te houden, dan het regelen van een grote pan.

Hoe snel kun je je eigen bier brouwen?

Het brouwen van je eigen bier gaat in de basis relatief snel. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat de wachttijd tussen de stappen door best lang kan zijn. Dit komt, doordat het bier moet gisten. Hoe graag of dat je ook wilt kunnen genieten van je biertje, je zult toch echt nog even geduld moeten hebben. De gemiddelde tijd die een biertje nodig heeft om vanaf het brouwen tot aan je het kunt drinken, is gemiddeld zo’n 2 tot 4 weken. Dit is met name afhankelijk van het soort bier wat je brouwt en natuurlijk ook de tijd wat het gistingsproces in beslag neemt. Op basis van deze indicatoren, kan er op voorhand worden berekend hoe lang het ongeveer duurt. Heb jij dus niet de tijd om 4 weken te wachten, dan doe je er verstandig aan om een ander biertje te kiezen, dan degene die jij waarschijnlijk voor ogen had.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *