Flying blue airmiles, ofwel punten die je kunt sparen door met KLM of andere aangesloten maatschappijen te gaan vliegen. Flying Blue is namelijk een spaarprogramma van KLM/Air France. Via dit programma spaar je punten die je recht geven op korting. Reducties op sommige producten en ook op hotelovernachtingen. Maar waar het eigenlijk om draait, dat zijn natuurlijk kortingen op vluchten. Of, als je genoeg hebt gespaard, een gratis vlucht! 

Flying blue airmiles sparen door met creditcard te betalen

Sparen is mogelijk door onder andere met KLM, Transavia of een SkyTeam-partner te gaan vliegen. Het aantal mijlen dat je aflegt, wordt verrekend door de afstand en de prijs van je vliegticket. Daarnaast kun je ook flying blue airmiles krijgen door met een American Express Flying Blue Creditcard te betalen. Eigenlijk is dat ook meteen de snelste manier om miles bij elkaar te vergaren. Vind je het spaarprogramma van KLM interessant en wil je een goede start maken met een flinke serie miles op voorhand? Dan hoef je alleen maar zo’n Flying Blue American Express Card (Gold Card) aan te vragen. Je krijgt dan meteen 30.000 gratis airmiles. Met zoveel miles meteen bij de hand kun je al een retourtje boeken voor twee personen binnen Europa!

Flying blue airmiles sparen door te gaan vliegen

Na aanmelding bij een van de ca. 34 luchtvaartmaatschappijen (waaronder Airfrance, Bangkok Airways, Delta, Malaysia Airlines en Garuda) kun je meteen miles gaan sparen. Dat kan dus met productaankopen via voornoemde creditcard maar natuurlijk ook door te gaan vliegen. Je krijgt miles per euro op het totaal van je ticketprijs. Gemiddeld ontvang je per euro 4 miles. Dit is soms wel afhankelijk van de boekingsklasse. Bij een goedkope boekingsklasse ontvang je vaak vier keer zo weinig miles dan bij een duurdere klasse. Dit is voor jou vaak nog wel wat ondoorzichtig.

De airmiles inwisselen voor vluchten

En heb je al veel gevlogen maar begin je nu net met het spaarprogramma? Geen nood, je kunt tot een half jaar voor je lidmaatschap terug claimen. Met een beetje administratie krijg je dan airmiles voor vluchten tot een half jaar terug. Op een gegeven moment heb je zoveel flying blue airmiles bij elkaar gespaard dat je ze in wilt ruilen voor een vlucht. Waar kun je met je vergaarde punten naar toe vliegen? Daarvoor is er een miles calculator die je een goede schatting geeft hoeveel miles je nodig hebt voor een bepaalde vlucht. Het is wel zo dat je miles inruilt voor een gratis vliegticket alleen. Je moet daarnaast wel met gewoon geld nog belastingen en toeslagen betalen. Dus de fees worden nog wel afgerekend.

Wat kost een vlucht ongeveer aan flying blue airmiles?

Hieronder een aantal vliegbestemmingen die je vanuit Amsterdam kunt bereiken en een goede schatting van het aantal flying blue airmiles dat de vlucht (economy) kost:

• Naar Berlijn, vanaf 5.000 miles

• Naar Barcelona, vanaf 6.500 miles

• Naar Istanbul, vanaf 13.000 miles

• Naar Caïro, vanaf 20.000 miles

• Naar Los Angeles, vanaf 27.000 miles

• Naar Tokio, vanaf 33.500 miles

• Naar Singapore, vanaf 41.000 miles

Meer weten? Ga naar Ikwilmeerreizen.nl voor meer informatie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *