Staat er een verhuizing bij je op de planning? Een nieuwe woning brengt veel veranderingen met zich mee. Het begint natuurlijk allereerst met het verhuizen van je spullen, maar daarna komt ook de inrichting van de nieuwe woonruimte een rol spelen. Daarom lees je in deze blogs enkele tips die van pas kunnen komen bij een verhuizing. Hopelijk heb je daar iets aan. Veel succes gewenst!

De voorbereiding

Een verhuizing begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Zorg dat je nadenkt over de volgorde waarin je te werk wil gaan. Zorg er eerst voor dat de vloer bijvoorbeeld in je nieuwe woning naar wens is, en de kleur van de wanden. Het is niet handig wanneer al je meubilair al staat, en je er dan achter komt dat je een andere vloer had gewild of de wanden in een andere kleur. Verder is het bij de inrichting handig om de zware spullen eerst te plaatsen. Denk aan een zware bank of eettafel. Lichtere meubels kun je gemakkelijker verplaatsen, dus die kun je later ergens neerzetten. Lukt het je niet alleen om de meubels en andere spullen te verhuizen? Kooiaap transport kan je helpen bij het laden en lossen van je spullen. Op die manier wordt je verhuizing een stuk minder zwaar. 

Kleur

Bij een nieuwe woning is het ook belangrijk na te denken over de kleur, bijvoorbeeld van de wanden en van de meubels. Veel mensen kiezen bij de inrichting van een huis voor een ‘veilige’ kleur. Dat is bijvoorbeeld de kleur wit. Dat kun je natuurlijk doen, maar het staat veel gezelliger in een ruimte wanneer je bijvoorbeeld een wand in een warme kleur schildert. Op die manier krijgt de ruimte veel meer sfeer. De kleur van de wand kun je vervolgens weer terug laten komen in de meubels en accessoires van je woning. Zo wordt je huis een bij elkaar passend geheel. Dit zorgt voor rust en eenheid.

Rond

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor ronde vormen in een kantoor. En dat is best begrijpelijk. Beeld je maar eens een kamer in waarbij alle vormen rechthoekig zijn. Dat krijgt al snel een té netjes effect. En dat is eigenlijk een beetje rommelig. Wanneer je juist kiest voor ronde vormen in je woning, wordt de ruimte veel gezelliger, maar oogt deze ook ‘zachter’. Daarom is het een idee  om verschillende ronde vormen aan te schaffen, zoals ronde tafels, krukjes en vazen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *