Ticket To Ride is een ontzettend leuk bordspel wat je met meerdere personen kunt spelen. Met deze handige tips kun je ervoor zorgen dat jij de uiteindelijke winnaar gaat worden. Hierbij maakt het niet uit of je Ticket To Ride Afrika, Amerika, Nederland of Amsterdam hebt gekocht. De regels zijn overal hetzelfde. Een van de eerste tips voor het winnen van Ticket To Ride is het maken van lange routes. Lange routes zorgen namelijk voor meer punten dan de korte routes. Je hebt 45 treintjes waar je een route mee uit kunt stippelen, door hier tactisch mee om te gaan kun je de meeste punten binnenhalen.

De langste ononderbroken route 

Door routes te kiezen die elkaar overlappen kun je meer bestemmingskaarten halen. Wanneer je ervoor zorgt dat verschillende routes elkaar aanvullen kun je op die manier spelen voor de langste ononderbroken route om zo de punten binnen te halen. 

Blinde wagonkaarten

Een andere tip is om niet te hebzuchtig te zijn als het aankomt op de wagonkaarten. Pak eerst een wagonkaart en bekijk wat hierop staat. Daarna kun je beslissen of je er nog een pakt of dat je beter een open kaart pakt om zo verder te kunnen spelen.  

Wees zuinig met station kaarten

Heb je Ticket To Ride Europe in je bezit. Gebruik de station kaarten dan efficiënt in als je ze moet inzetten. Het liefst vermijd je ze omdat het je 4 punten kan schelen. Moet je toch de station kaarten inzetten omdat je anders je route niet kunt bereiken, dan liever zo efficiënt mogelijk. Probeer ervoor te zorgen dat je met een station meerdere bestemmingskaarten kunt bemachtigen.  

Leg moeilijk bereikbare routes meteen uit 

Om een goede start te maken is het handig om de routes die moeilijk bereikbaar zijn eerst neer te leggen. Dit zijn de routes die maar op één manier gelegd kunnen worden zonder omwegen. Wanneer een andere speler een bepaalde route heeft gekaapt kun jij niet meer bij je bestemming komen. Daarom is het handig om die routes direct uit te leggen wanneer je de kans krijgt.  

Laat open jokers links liggen

Om in de gaten te houden wat je tegenstanders allemaal uitspoken kun je kijken welke kaarten zij pakken door op de kleuren te letten. Zo kun je of je tegenstanders blokkeren of de route leggen die zij willen gaan leggen. Probeer open joker kaarten te laten liggen en focus je op zoveel mogelijk blinde wagonkaarten voor het meest succes. Wil je ook Ticket To Ride gaan spelen en jouw vrienden verslaan? Dan kun je het spel aanschaffen op KoningBordspel.nl. In deze webshop vind je de leukste bordspellen voor urenlang speelplezier.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *