Het aantal zit-sta oplossingen op kantoren maakt de laatste jaren een grote ontwikkeling door.

Steeds meer werkgevers zijn ervan overtuigd dat je je kantoorpersoneel zowel zittend als staand bureauwerk moet kunnen aanbieden. Zo kunnen zij zelf kiezen hoe ze hun werkzaamheden gedurende de dag uitvoeren. Het is officieel aangetoond dat het voor zowel de spieren, gewrichten als voor de productiviteit van de werknemers prestatieverhogend werkt om afwisselend zittend en staand te werken. 

De eerste zit-sta bureaus zijn in hoogte te verstellen door aan een slinger te draaien. Maar met de opkomst van betaalbare elektrisch, verstelbare bureaus is het een zeer eenvoudige handeling om de hoogte aan te passen. Door de grote vraag naar deze bureaus zijn er verschillende fabrikanten die deze bureaus aanbieden in diverse prijscategorieën. Kijk eens rond in de webshop van OfficeCity voor de mogelijkheden.

Zit-sta bureau personaliseren

De mogelijkheden om je zit-sta bureau te personaliseren naar eigen wens is volop aanwezig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geheugenfunctie die de ideale hoogte per werknemer kan onthouden en door een druk op de knop in de juiste positie terug kan zetten. De gemiddelde belasting van een sta-zit bureau zit ongeveer op 100 kg. Dit is dus ruim voldoende om het bureau te vullen met beeldschermen en/of andere kantoorartikelen.

Het effect van zitten en staan

Wie kent de uitspraak niet “zitten is het nieuwe roken”? Waar roken vroeger op kantoor heel normaal was, is het tegenwoordig eerder een uitzondering dan gewoonte onder kantoorpersoneel. De gezondheidszorg hamert tegenwoordig op de noodzaak om veel meer te bewegen, ook of eigenlijk vooral voor het kantoorpersoneel. Heel de dag zitten is gewoon erg ongezond en kan zorgen voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, stevige gewichtstoename en een lagere doorbloeding. Door gedurende de dag ook eens te staan, verklein je de risico’s.

Is een zit-sta bureau ook handig voor mij?

Dat is vrij simpel te constateren. Werk je dagelijks meer dan 2 uur achter elkaar aan je bureau? Dan is het verstandig om een in hoogte verstelbaar bureau aan te schaffen. Heb je werkzaamheden op kantoor waarin je je veel moet verplaatsen en werk je niet non-stop achter je bureau? Dan heeft een zit-sta bureau minder effect.

Thuiswerker en flexwerkplek

Als thuiswerker een sta-zit bureau aanschaffen is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar ook thuis is een fijne, maar ook vooral een gezonde werkplek creëren erg belangrijk. Dat geldt natuurlijk ook voor flexwerkplekken. Daarbij is de optie voor digitale personalisatie door middel van een geheugenoptie in het bureau een zeer welkome optie.

Moet ik wachten met een zit-sta bureau totdat ik klachten krijg?

Voorkomen is altijd beter dan genezen dus met het aanschaffen van een zit-sta bureau moet je zeker niet wachten totdat je al klachten hebt. Hoe gezonder een werknemer is en blijft, des te voordeliger is het voor een werkgever. In veel gevallen zal een werkgever dus positief tegenover het aanschaffen van zit-sta bureaus zijn.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *