Cambodja: één van de populairste backpackbestemmingen in Zuidoost-Azië. Cambodja heeft alle ingrediënten voor een fantastische, afwisselende rondreis. Het bestaat voor een groot deel uit ongerepte natuur (houd je van natuur? Dan moet je zeker ook Ecuador ontdekken!), maar je vindt in Cambodja ook bruisende steden. Het land is goed betaalbaar en aangezien het niet al te groot is, kun je veel zien in weinig tijd. Veel backpackers kiezen er dan ook voor om Cambodja te combineren met omliggende landen als Thailand, Vietnam en Laos. Maar alleen al in Cambodja is er meer dan genoeg te beleven! Hieronder vind je 3 van de meest populaire hot spots in Cambodja.

Angkor Wat

De meest bezochte van alle hot spots in Cambodja: het uitgestrekte tempelcomplex Angkor Wat. De naam Angkor Wat wordt ook vaak gebruikt om de grootste en bekendste tempel aan te duiden. De tempel Angkor Wat wordt beschouwd als ‘s werelds grootste religieuze bouwwerk en is een must-see in Cambodja. Het ervaren van de schitterende zonsopkomst bij Angkor Wat is een mooie bonus.

Siem Reap

Vlakbij de tempels van Angkor Wat vind je de stad Siem Reap, na hoofdstad Phnom Penh inmiddels de grootste stad van Cambodja. Siem Reap is de laatste jaren enorm populair geworden, met name te danken aan de vele bezoekers van het nabijgelegen Angkor Wat. Siem Reap biedt dan ook veel leuke, betaalbare hotels en hostels voor backpackers, die ook kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan restaurants, clubs en bars. Een bezoekje aan de Night Market is een aanrader en ‘Pub Street’ is een geliefde bestemming voor backpackers die wel van een feestje houden.

Koh Rong

Naast een portie cultuur en stedelijk vermaak beschikt Cambodja ook over prachtige stranden. Het eiland Koh Rong is één van de meest geliefde plekken onder backpackers. Je vindt er hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden, maar ook ongerepte jungle, fantastische uitzichten én idyllische zandstranden. Het heldere zeewater leent zich goed voor snorkeltochten. Ga je ‘s avonds zwemmen? Dan heb je kans om een sprookjesachtig tafereel mee te maken: omgeven worden door lichtgevend plankton.

Met het veelzijdige aanbod aan hot spots in Cambodja, de rijke historie en vriendelijke bevolking is dit land absoluut een aanrader voor backpackers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *