Een rouwboeket is een boeket dat wordt gebruikt ter gelegenheid van het stilstaan bij het overlijden van een dierbare. Het rouwboeket is dan ook een veel gezien boeket dat veelal gebruikt wordt om de moeilijke emoties die komen kijken bij een overlijden, een uitvaart en het afscheid van een dierbare tot uiting te brengen. Er zijn bepaalde voorwaarden waaraan een rouwboeket doorgaans wel zal voldoen, alhoewel het u natuurlijk altijd vrij staat uw eigen draai te geven aan een boeket. Het is immers vooral van belang dat het boeket goed past bij de overleden persoon en de relatie en herinneringen die u met deze persoon koestert. Wanneer u een rouwboeket wilt gaan bestellen is er een aantal zaken die handig zijn om te weten. In dit artikel vertellen we wat meer over het rouwboeket. 

De bloemen in een rouwboeket

Vaak ziet het rouwboeket er ongeveer volgens bepaalde richtlijnen uit. Zo zal het boeket aan een zijde vlak zijn, waardoor het goed neergelegd kan worden, al dan niet op de kist van de overledene. Ook is er meestal sprake van een lint met daarop tekst. Een lint kan voorzien zijn van een bepaalde boodschap die van toepassing is op de overledene, maar een lint kan bijvoorbeeld ook bedrukt zijn met de namen van de nabestaanden die het boeket verzorgd hebben. Wat betreft de keuze voor bepaalde soorten bloemen zien we vaak rozen terug in een boeket. De kleur van de roos is daarbij niet zozeer van belang, vaak wordt ervoor gekozen om de lievelingskleur van de overledene te selecteren voor een boeket. Ook komt het voor dat een gehele uitvaart in een bepaalde kleur wordt georganiseerd. In dergelijke gevallen wordt ook een boeket in die kleur uitgevoerd. Naast de roos zien we vaak een alstroemeria terug in een rouwboeket en wordt tevens gebruikt gemaakt van aspidistra en appelblad. 

De betekenis van kleuren

Bij het kiezen van een bepaalde kleur voor een rouwboeket is het goed om te weten dat in het geval van bloemen bepaalde kleuren ook bepaalde betekenissen hebben. Deze kennis kunt u gebruiken om te bepalen welke kleur het meest geschikt is om te gebruiken voor het boeket. Zo is wit bijvoorbeeld een kleur die we vaak terugzien in het boeket. Wit draagt de betekenis van reinheid, puurheid, onschuld, stilte en eenvoud met zich mee. Ook paars is een veel geziene kleur in een rouwboeket. Met paars brengen we spiritualiteit, wijsheid en sensualiteit over. Ook kiezen mensen vaak voor rode bloemen, zoals rozen. Hierbij worden vaak de gevoelens van liefde en passie voor de overledene overgebracht. 

Het bestellen van een rouwboeket

De periode rondom een uitvaart is vaak een droevige en hectische periode. Daarom is het prettig te weten dat de gespecialiseerde bloemist goed weet hoe een rouwboeket eruit hoort te zien. Tevens kan de bloemist u helpen met het bepalen van de kleur en grootte van het boeket. Het is ook erg gemakkelijk om vandaag de dag online een boeket te bestellen, zo kunt u het laten bezorgen bij de nabestaanden van de overledene. Vaak kan dit binnen korte tijd indien u online uw bestelling plaatst.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *